Ghidul Serviciilor
Urstemal
inapoi la firma 103 vizite
Poza Produse alimentare
Pret: 5,2 RON
Foto

Prezentare : punga 100gr

Semintele de susan negru sunt de foarte buna calitate, atent selectionate si sunt NET superioare altor produse similare de pe piata din Romania. Materia prima provine din surse sigure, nepoluate.

Bogate in vitamine si minerale, semintele de susan au nenumarate virtuti.Contin multe vitamine precum : Vitamina E, A, B1, B2, B3, B6 si B9.Sunt extrem de bogate în minerale si oligoelemente , dintre care unele sunt destul de rare : calciu, fosfor, cupru, potasiu, mangan, zinc, magneziu, siliciu, crom, nichel, seleniu, fier ( nu uitati ca fierul din surse vegetale este mai bine absorbit daca mananci un aliment care contine vitamina C la aceeasi masa ).

Semintele de susan negru au o concentratie mult mai mare de magneziu si calciu. Un sfert de ceasca de seminte susan negre asigura : 126 mg Magneziu (32% din D.Z.R.) si 351 mg de Calciu (35% din D.Z.R.)

Deasemenea, semintele negre de susan sunt mult mai aromate decat varianta de susan alb. In plus, daca sunt si putin prajite elibereaza substante chimice foarte benefice dar se si accentueaza aroma.Semintele de susan sunt bogate in lignani (un fitoestrogen, care pare sa fie dotat cu capacitatea de a lupta cu mai multe tipuri de cancer), fibre dietetice (4.3 grame de fibre per 60 ml de seminte întregi uscate), lecitina si acid folic.Contin sesamol si sesaminol, doi antioxidanti specifici, foarte eficaci impotriva radicalilor liberi, imbatranirii celulare , bolilor cardiovasculare si anumitor tipuri de cancer . In plus, sesamol stimuleaza sistemul digestiv si anumite glande endocrine, si în cele din urma subtiaza sangele .

Ele pot fi consumate in cadrul unui tratament naturist, dar pot fi incluse si in randul ingredientelor pretioase din orice bucatarie si in foarte multe retete.Pentru a beneficia de toate proprietatile acestor seminte, se recomanda pisarea (macinarea) lor inainte de a fi consumate, deoarece consumate intregi sunt destul de rezistente la enzimele digestive. In cazul in care ati pisat o cantitate mai mare de seminte de susan, depozitarea se va face intr-o cutie ermetica, la frigider pentru o perioada de maxim 20 de zile.

Prin prajirea lor (dar uscata, fara adaos de ulei), se obtine un gust mult mai intens. Recomandam insa, consumarea lor in stare cruda, pentru a putea beneficia din plin de beneficiile vitaminelor si mineralelor din compozitie.

Atentie : sunt interzise persoanelor alergice la seminte de susan

Beneficii pentru sanatate :- lignanii din semintele de susan, lupta impotriva cancerului de san, de prostata si de colon (Recomandare : 1-2 linguri cu seminte de susan / zi, crude si preferabil macinate)- prin continutul de Vitamina E, semintele de susan lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza dezvoltarea bolilor cardiovasculare si anumite tipuri de cancer- au efect de scadere a tensiunii arteriale si procentului de lipide din sage- semintele de susan sunt bogate în acid folic care favorizează producerea de celule noi pentru corp si celule rosii in sange- prin continutul de lecitina, sunt imbunatatite memoria si concentrarea- fibrele insolubile au capacitatea de a preveni constipatia, regland tranzitul intestinal- ajuta la scaderea colesterolului "rau" din sange- fiind o importanta sursa de calciu si fosfor, ajuta ma mentinerea sanatatii oaselor si dintilor

!! Atentie : Se va pastra la loc intunecos, racoros si uscat. Dupa deschidere se vor pastra intr-o cutie ermetica, la frigider. Daca optati pentru cumpararea acestui produs din magazine naturiste “de cartier”, acordati atentie modului in care sunt pastrate produsele pe raft (temperaura mediului ambiant, umiditate, etc.)

Recomandat : pentru vegetarieni, vegani si pentru toate tipurile de mancare de tip “raw food” – mancare cruda.

 

Caracteristici nutritionale pentru 100 gr Seminte de susan negru

Valoare energetica - 573 kcal

Alanina - 0.93 gr

Arginina - 2.6 gr

Acid aspartic - 1.65 gr

Calciu, Ca - 975 mg

Cupru, Cu - 4.08 mg

Cistina - 0,36 gr

Acizi grasi mononesaturati - 18.76 gr

Acizi grasi polinesaturati - 21.78 gr

Acizi grasi saturati - 6.96 gr

Fibre dietetice totale - 11,8 gr

Acid folic - 97 mcg

Acidul glutamic - 3.96 gr

Glicina - 1.215 gr

Histidina - 0.52 gr

Fier, Fe - 14,55 mg

Izoleucina - 0.76 gr

Leucina - 1.358 gr

Lizina - 0.57 gr

Magneziu, Mg - 351 mg

Mangan, Mn - 2.460 mg

Metionina - 0.586 gr

Niacina - 4.515 mg

Acidul pantotenic - 0,050 mg

Fenilalanina - 0,940 g

Fosfor, P - 629 mg

Fitosteroli - 714 mg

Potasiu, K - 468 mg

Proline - 0.810 gr

Proteine - 17,73 gr

Riboflavina - 0.247 mg

Seleniu, Se - 5,7 mcg

Serina - 0.967 gr

Sodiu, Na - 11 mg

Zaharuri, totală - 0,30 gr

Tiamina - 0.791 mg

Treonina - 0.736 gr

Triptofan - 0.388 gr

Tirozina - 0.743 gr

Valina - 0.990 gr

Vitamina A, UI - 9 UI

Vitamina B-6 - 0.790 mg

Vitamina E (alfa-tocoferol) - 0,25 mg

Zinc, Zn - 7,75 mg

 

 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.