Ghidul Serviciilor
Adrian Victor Gavrilov - Cabinet De Hipnopsihoterapie Constanta
inapoi la firma 202 vizite
Poza Hipnoterapia, hipnoza, transa hipnotica
Foto

Ce este hipnoterapia ?

Daca vreti sa renuntati la fumat, la consumul excesiv de alcool, daca vreti sa alungati stresul, oboseala etc. si v-ati saturat de tratamentele obisnuite, apelati la o terapie care va solicita capacitatile interioare de insanatosire: hipnoterapia. Hipnoterapia este tratamentul prin hipnoza, adica printr-o stare de somn partial provocata artificial prin sugestie de catre hipnoterapeut.

Hipnoterapia oscileaza intre doi poli:

- instrument de cunoastere si de adevar, permitind accesul la mecanismele psihice inconstiente ale subiectului

- instrument de influenta, permitind medicului sa influenteze bolnavul si sa-l dirijeze catre vindecare.

Hipnoterapia este un loc de intalnire intre pacient si terapeut, unde acesta din urma, prin sugestiile pe care i le insuseste pacientului, ii permite sa se vindece singur. In aceasta relatie nu exista dominant/dominat, relatia este de colaborare. Hipnoza este o stare naturala de spirit. Nu este vorba despre nimic artificial sau supranatural. Fiecare poseda o capacitate naturala de a raspunde la hipnoza.

Hipnoza, stare de constienta modificata

Hipnoza este momentul dintre starea de veghe si somn, momentul in care, aproape sa adormiti, nu sunteti nici complet treaz, dar nici nu dormiti.

Pacientul aflat sub hipnoza se afla intr-o stare de relaxare fizica si de concentrare mintala. El isi poate explora resursele interioare, capacitatile fizice, dar si mintale, si poate vedea lucrurile diferit de gandirea constienta normala. Se poate spune de asemenea ca este o stare de constienta modificata de o transa realizata de terapeut sau chiar de pacientul insusi.

Transa hipnotica nu inseamna somn

In ciuda numelui originar din grecescul hypno, care inseamna somn, si contrar cu ceea ce cred majoritatea oamenilor, starea hipnotica nu are nimic de-a face cu somnul obisnuit, este vorba despre o stare de ralaxare care atinge diferite niveluri de profunzime. De fapt, persoana ramane mereu constienta de ceea ce i se intampla, chiar si in timpul celei mai profunde transe. Persoana isi limiteaza, dupa bunul plac, starea de atentie. Terapeutul nu-si exercita niciodata controlul asupra pacientului, caci acesta din urma produce transa voluntar, la indemnul hipnotizatorului. Orice sedinta de hipnoterapie incepe printr-o inductie, adica prin crearea unei stari de relaxare, care-i permite pacientului sa intre in transa. In transa hipnotica nu se poate vorbi despre somn, caci, spre deosebire de somn, in transa hipnotica se poate auzi in mod clar ceea ce se spune in jur, in acest sens, pacientul pastrand comunicarea constanta cu terapeutul.

Comunicarea cu inconstientul

Pacientul aflat in transa manifesta o constienta selectiva. Corpul si spiritul se afla intr-o stare de pasivitate, ceea ce-i permite sa ajunga la un nivel mai inalt de comunicare cu propriul inconstient. Terapeutul nu exercita nici o presiune asupra pacientului lucrand cu el intr-o relatie de incredere, bazata pe comunicare, pentru a-i solicita propriile capacitati de vindecare si de rezolvare a problemelor. Hipnoza moderna este o colaborare intre pacient si terapeut. Unui pacient nu i se va cere sa faca ceva ce este contrar moralei sau dorintei sale.

Hipnoza o experimentam in fiecare zi

Vi s-a intimplat vreodata sa va conduceti masina si sa ajungeti la destinatie fara sa fi simtit cum a trecut timpul? Explicatia este ca spiritul dumneavoastra constient a fost absorbit de gandurile dumneavoastra, increzator fiind in faptul ca inconstientul va conduce cu grija masina.

V-ati gindit vreodata la o problema fara sa-i gasiti solutia, apoi a-ti constatat ca a-ti gasit aceasta solutie doar uitindu-va pe fereastra si visand la altceva? Atunci erati in transa.

Acelasi fenomen se produce si atunci cand sinteti atat de absorbit de lectura unei carti sau de vizionarea unei emisiuni de teleziune incat pierdeti notiunea timpului si nu mai auziti ceea ce va spun cei din jur. Este o stare de constiinta modificata.

Hipnoza ne permite sa decoperim fortele interioare ,subconstiente ,care exista in fiecare dintre noi. Toata lumea este sensibila la hipnoza cu conditia  sa-si doreasca sa traiasca aceasta experienta.,

Constientul si inconstientul

Spiritul uman este dizat in doua parti: constientul si inconstientul. Constientul ne permite sa luam decizii, sa reflectam, sa ne alegem activitatile cotidiane, sa facem speculatii sau supozitii. El contribuie la efectuarea rationamentelor de analiza si sinteza,etc.

Inconstientul este rezervorul a tot ceea ce a fost inregistrat de la nastere, a experientelor traite, chiar si a celor de care nu ne mai aducem aminte. El nu se bazeaza pe rationamete precum constientul, de fapt se afla la dispozitia acestuia. Este sursa visurilor, a intuitiilor, a inspiratiilor, a solutiilor pe care ni le imaginam.

Se spune ca, in medie, folosim intre 3 si 5 la suta din creierul nostru in activitatile de zi cu zi, restul fiind un potential inconstient, un mare labirint in care se ascunde constiinta noastra. Putem sa gasim solutii daca eliminam zgomotele deranjante si limitele comportamentului obisnuit. Ca sa fim intelesi de inconstient trebuie sa fim concisi, clari. Gandurile trebuie sa fie pozitive pentru ca ele se reflecta in actiunile noastre. Constientul este cel care coordoneaza viata unei persoane echilibrate. In timpul unei dezordini psihologice, constientul renunta partial la prioritatile sale in favoarea inconstientului. Ordinele – gandurile – sunt atunci prost transmise, iar rolul hipnoterapeutului este de a-si ajuta pacientii sa-si caute resursele aflate in inconstient pentru a-si solutiona  propriile probleme.

Dialogul este important chiar de la inceput

Prima sedinta de hipnoza incepe cu un dialog cu pacientul, in care acesta explica problemele sale, evolutia lor, dar si intreaga sa viata. Aceasta prima apropiere ii permite practicianului sa explice si sa demistifice hipnoza, apoi sa stabileasca problema si sa utilizeze tehnica de inductie cea mai potrivita pentru a-l face pe subiect sa intre in transa. Sugestiile sunt date in functie de motivul consultatiei, ele sunt verbale, vizuale, clare, cu usurinta intelese si repetate de mai multe ori. Sedinta se termina prin trezirea pacientului, o conversatie posthipnotica . Invatarea autohipnozei ii va permite folosirea propriilor capacitati de a se vindeca sau de a-si rezolva problemele. Durata unei sedinte este de aproximativ o ora. Numarul sedintelor variaza in functie de problema care trebuie tratata. Hipnoza, prin dinamica sa, este o terapie concisa. Asa cum am mai spus mai sus, orice sedinta de hipnoterapie este bazata pe increderea dintre pacient si terapeut. Altfel, receptarea sugestiilor nu ar fi deloc buna. Fara increderea in terapeut, fara consimtamantul pacientului si fara o coloborare minima necesara, este imposibil de hipnotizat o persoana. Datorita hipnozei, pacientul este capabil sa asimileze mai usor,sugestiile pe care le considera binefacatoare pentru el. Rezultatele pot aparea imediat sau in timp, in functie de problema care este tratat pacientul Persoana devine mai creativa, dintr-un anumit punct de vedere psihologic, adica poate sa descopere, cu surprindere, solutia problemei lui sau o noua atitudine in raport cu o suferinta (poate vedea lucrurile dintr-un alt unghi). La cea mai mare parte a pacientilor care recurg la hipnoterapie, problema cel mai des intalnita este autohipnoza negativa, adica autosugestii negative , puternice, constiente sau inconstiente, care declanseaza intr-un mod inexplicabil dereglari emotionale, comportamentale si psihosomatice. Nu este indicat ca numarul sedintelor necesare terapiei sa se termine mai devreme, pentru ca fiecare are propriul ritm si este important de respectat acest lucru.

In ce domenii va poate ajuta hipnoterapia

Avantaje pe care le puteti obtine prin hipnoterapie : 1. Eliminarea insomniei 2. Cresterea relaxarii si eliminarea tensiunilor 3. Cresterea concentrarii si o focalizare mai buna 4. Imbunatatirea memoriei 5. Imbunatatirea reflexelor 6. Cresterea increderii in sine 7. Controlul durerii 8. Imbunatatirea vietii sexuale 9. Imbunatatirea organizarii si a eficientei 10. Cresterea motivarii 11. Imbunatatirea relatiilor cu ceilalti 12. Incetinirea procesului de imbatranire 13. Facilitarea unui drum mai bun in cariera 14. Eliminarea anxietatii si a depresiei 15. Depasirea starii aparute in urma pierderii unei personae dragi 16. Eliminarea durerilor de cap, inclusive a migrenelor 17. Eliminarea alergiilor si a afectiunii pielii 18. Fortificarea sistemului imunitar pentru a rezista la orice boala 19. Eliminarea obiceiurilor proaste, a fobiilor si a altor tendinte negative (comportamente autodistructive) 20. Imbunatatirea capacitatii de a lua hotarari 21. Atragerea in viata dumneavoastra a unor oameni si a unor circumstante generale de mai buna calitate 22. Imbunatatirea capacitatii de a castiga si de a nu pierde bani 23. Eliminarea comportamentului obsesiv-compulsiv 24. Imbunatatirea calitatii generale a vietii 25. Imbunatatirea capacitatilor psihice – perceptie extrasenzoriala, meditatie, proiectie astrala (decorporalizare), telepatie, sondarea mintii supraconstiente, etc 26. Eliinarea fricii de moarte prin cunoasterea vietii trecute si viitoare 27. Atragerea in viata a unui suflet-pereche 28. Stabilirea si mentinerea armoniei corpului, a mintii si a spiritului

De-a lungul vietii suntem supusi unei serii de evenimente asupra carora detinem mai mult sau mai putin controlul. Evenimentele se petrec atat de repede incat depasesc de cateva ori capacitatea noastra de adaptare. Suntem supusi la tot felul de tensiuni: probleme familiale, conjugale, afective, sexuale etc. Cu cit suferim mai multe tensiuni cu atat apar diverse simptome. Ele se pot manifesta sub forma de oboseala inexplicabila, nervozitate extrema, obezitate, consumare excesiva de alcool, medicamente sau sub forma de violenta etc.

Hipnoterapia va poate ajuta sa renuntati la fumat, sa scapati de dureri de cap si de temeri, sa va recapatati increderea in sine, va stimuleaza performantele sportive, inteligenta si inspiratia, va regleaza circulatia sangna, va scapa de obezitate, depresie, intoxicare, disfunctii sexuale, ticuri si manii, complexe, de dificultati de concentrare, dificultati scolare, dereglari comportamentale, diferite nevroze, astm, alergii, probleme cu consumnul excesiv de alcool, probleme de constipatie, stres, anxietate, fobii simple sau multiple, timiditate, insomnie etc.

Hipnoterapia este terapia sub hipnoza care ajuta oamenii sa se refaca. Scopul terapiei este de a contribui, prin intermediul relaxarii, la eliminarea tensiunilor si la restabilirea completa a propriului  control asupra  vietii persoanale. Starea de hipnoza este una de ralaxare totala, care favorizeaza receptarea sugestiilor care vizeaza redarea in intregime a controlului vetii dumneavoastra. Astfel puteti avea o viata mai sanatoasa, mai armonioasa si mai fericita!

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.