Ghidul Serviciilor
Center Net D&c, Servicii De Constructii Electrice, Proiectare Si Executie - Giurgiu
inapoi la firma 153 vizite
Poza Impamantari
Foto

Center Net D&C SRL emite Buletine de Verificare a Instalatiei de Legare la Pamant conform ISU.

Legare la pământ este o masura de siguranță pentru prevenirea și reducerea riscului de șocuri electrice. Toate proprietăți noi sau proprietăți care au avut recent instalații noi, efectuate de un electrician autorizat, ar trebui să aibă împământare corectă și o verificare conforma cu standardele de siguranta si protectie.

În cazul în care un client ar dori orice modificare sau completare făcuta la instalațiile lor electrice este responsabilitatea electricianului autorizat pentru a verifica faptul că legare la pământ este în vigoare și respectă standardele cerute. Acest lucru este important, deoarece siguranța oricăror adăugiri sau modificări, mici sau mari, va depinde de legarea la pământ ca lagaturile sa fie corect facute.

Conform noilor reguli a legislatiei include obligativitatea instalatiei electrice de protectie si Legare la Pamant, si eliberarea unui Buletin de Verificare a Instalatiei de Legare la Pamant pentru clădiri înalte de apartamente, școli, farmacii, biserici, spitale, centre de corectie, birouri, banci, magazine de vânzare cu amănuntul, stații de alimentare cu combustibil, orice fel de cladire rezidentiala si nonrezidentiala.

Rezistenta de dispersie a prizelor de pamant

Instalatia de legare la pamant este un ansamblu format din conductoarele de legare la pamant si prize de pamant prin care se realizeaza legaturi cu pamantul.

Instalatia de legare la pamant este formata din:

*Prizele de pamant naturale;

*Prizele de pamant artificiale;

Instalatia de dirijare a distributiei potentialelor;

Conductoarele de legare la pamant. Proprietatile electrice ale instalatiei de legare la pamant depind in mod esential de doi parametri:

*rezistenta prizei de pamant;

*configuratia prizei de pamant.

Rezistenta prizei de pamant determina relatia dintre potentialul prizei VE si valoarea curentului de punere la pamant. Configuratia prizei de pamant determina repartitia potentialului la suprafata solului, urmare a trecerii curentului spre pamant.

Rezistenta prizei de pamant are doua componente:

1. rezistenta de dispersie RD, care este rezistenta solului intre priza de pamant si zona de potential nul

2. rezistenta RL a partilor metalice ale prizei de pamant si ale conductorului de nul de protectie.

Rezistenta RL este, in mod uzual, mult mai mica decat rezistenta de dispersie RD. Ca urmare, rezistenta prizei de pamant este considerata a fi egala cu rezistenta de dispersie RD. In literatura de specialitate, rezistenta prizei de pamant este denumita frecvent rezistenta de dispersie.

Rezistenta R a unei prize de pamant depinde de rezistivitatea solului ρ precum si de configuratia prizei. Pentru a obtine valori scazute ale rezistentei R, densitatea curentului care se scurge de la electrozii metalici spre pamant trebuie sa fie redusa, adica volumul de pamant prin care se scurge acest curent trebuie sa fie cat mai mare posibil. Indata ce curentul trece de la metal la pamant el se disperseaza, reducand asfel densitatea de curent. Daca electrodul are dimensiuni mici, de exemplu este un punct, acest efect este semnificativ dar el se reduce foarte mult pentru un electrod tip placa unde disiparea este efectiva numai pe muchii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.