Ghidul Serviciilor
Nec Pro Logistic Bucuresti - Mentenanta Instalatii Electrice
inapoi la firma 141 vizite
Poza Mentenanta instalatie de paratrasnet
Foto

Mentenanta instalatie de paratrasnet

INSTALATIA DE PARATRASNET constituie principala măsură de protec?ie la loviturile directe de trasnet in cazul furtunilor.

O ameninţare pentru instalaţiile electrice o constituie ?i apariţia supratensiunilor cauzate de descărcările electrice chiar daca cestea au loc mult mai departe de imobilul dvs..

Dacă o lovitura de trasnet loveşte o instalaţie de protecţie împotriva trasnetelor – IPT (un paratrasnet), atunci o bună parte din energia trasnetului este deviată spre pământ, dar şi spre instalaţia electrică proprie, iar prin sistemele de legare la pământ şi la alte instalaţii.

Chiar dacă avem o instalatie de paratrasnet instalată, o lovitura de trasnet în apropriere poate produce pagube. Acest lucru se poate combate prin reducerea supratensiunilor induse, până la un anumit nivel care să nu mai reprezinte un pericol pentru consumatorii finali, prin instalarea de descarcatoare de supratensiune pe zone de protecţie.

A?adar când vorbim de protec?ia la loviturile de trasnet, trebuie să avem în vedere un sistem de protecţie împotriva loviturilor de trasnet, în care includem:

Fisa de lucrari

Întreţinerea şi verificările periodice ale unei instalaţii de protecţie împotriva trăsnetelor sunt obligatorii deoarece în timp, unele elemente ale IPT îşi pot pierde eficacitatea datorită coroziunii, intemperiilor, şocurilor mecanice şi loviturilor de trăsnet. Caracteristicile mecanice şi electrice ale unei IPT trebuie să fie menţinute conform prevederilor normelor in vigoare pe toată durata de viaţă a instalatiei de protective la paratrasnet.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.