Ghidul Serviciilor
Nec Pro Logistic Bucuresti - Mentenanta Instalatii Electrice
inapoi la firma 141 vizite
Poza Mentenanta tablouri electrice
Foto

Tablourile de distribuţie sunt elemente ale instalaţiilor electrice având rolul de a asigura distribuţia energiei electrice la alte tablouri sau la receptoare.Ele cuprind elemente de protecţie, comandă sau manevră, iar la tablourile importante şi aparatajul de masură, control, semnalizare, reglaj şi eventual automatizare.

Tabloul electric are cel mai important rol dintr-o instalatie electrica. Tabloul electric protejeaza prin intermediul intreruptoarelor automate sau a sigurantelor fuzibile circuitele electrice interioare.

Exista mai multe tipuri de intrerupatoare automate (sigurante automate) ce se pot monta intr-un tablou electric: intreruptoare automate monopolare, intrerupatoare automate bipolare, intrerupatoare automate tripolare, intrerupatoare automate diferentiale, intreupatoare automate cu declansator de tensiune minima si altele. De asemenea, intr-un tablou electric, se pot monta sonerii, intreruptoare de scara, intreruptoare cu temporizare, contoare si alte module.

Fisa de lucrari

Intretinerea si repararea aparatajului de comutatie si comanda .

Deranjamentele care apar in timpul functionarii sunt determinate de uzura contactelor si a elementelor mecanice.Inrautatirea contactului electric poate duce la :

Pentru prevenirea acestor situatii se executa urmatoarele lucrari :

Intretinerea si repararea aparatajului de protectie si semnalizare.

Aceste aparate sunt supuse in timpul exploatarii unor deranjamente specifice cum ar fi :

Pentru prevenirea sau inlaturarea acestor situatii se executa urmatoarele lucrari:

Intretinerea si repararea aparatajului electric auxiliar.

Principalele deranjamente care apar in timpul exploatarii acestor aparate sunt blocarea sau actionarea cu intarziere ; incalzirea sau intreruperea cailor de curent datorate contactelor imperfecte

Pentru prevenirea sau inlaturarea acestor situatii se executa urmatoarele lucrari:

NTSM si PSI care trebuie respectate .

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.