Plasticul a generat in ultimele decenii la fel de multe minuni, pe cat a generat polemici. Un material minune, maleabil, destul de rezistent si ieftin, acesta a captat atentia fiecarui domeniu in parte, iar in scurt timp tot mai multe industrii au ajuns sa se bazeze pe el. Conflictele generate in prezent sunt rezultatul unor polemici legate de deseurile din plastic, care, inevitabil, au ajuns sa se formeze datorita utilizarii sale in productia de masa.
Principalele probleme au pornit de la dilema modului in care acesta nu poate fi degradat prin mijloace naturale. Faptul ca resturile compuse din acest material au potential nedegradabil au generat studii, care au demonstrat, cu cifre, statistici si experimente, ca aruncat pur si simplu in mediul terestru, acesta este degradabil intr-un timp foarte indelungat, de ordinul secolelor sau chiar al mileniilor. Din acest motiv, Green Global, a decis, impreuna cu Ministerul Mediului si cu Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, sa asigure gestionarea corecta a acestora!
Care sunt cele mai raspandite tipuri de deseuri din plastic?
Produsele de plastic de azi sunt deseurile din plastic de maine! Acest flux de circulatie este normal, pentru ca acesta este folosit pentru foarte multe consumabile, precum banalele PET-uri in care sunt imbuteliate sucuri, ape minerale, bauturi alcoolice si alte tipuri de lichide si solide care au forma fizica necesara pentru a incapea in acestea.
Care sunt cele mai multe tipuri de deseuri din plastic? Iata doar cateva:
Acestea sunt doar cateva exemple, dintr-o foarte mare categorie de produse, iar gestionarea acestora este vitala pentru a proteja mediul. Compania noastra, Green Global, urmareste colectarea deseurilor de plastic, care au fost in prealabil precolectate in zone speciale, si plasarea acestora intr-un proces normal de gestionare.
Care este planul Green Global de colectare a deseurilor din plastic?
Pentru ca gestionarea acestor deseuri sa fie eficienta, compania Green Global are o strategie foarte bine pusa la punct, incepand de la colectarea lor, si pana la momentul in care toate acestea sunt pregatite pentru reciclare. Prin precolectare selectiva toate deseurile din plastic sunt separate de restul tipurilor de deseuri nepericuloase si periculoase, si sunt pregatite pentru procesul de colectare si transport pe care noi il asiguram.
Dupa colectare, urmeaza metodele de tratare, pentru a indeparta orice urma de substante periculoase care ar putea afecta reintrarea in circuit a materialelor din plastic. Dupa ce acest proces este completat, urmeaza reciclarea propriu-zisa, adica reintroducerea plasticului in procesul de productie, fara ca procesul sa afecteze calitatea materialului din plastic. Prin acest proces complet, se asigura atat eliminarea in natura a acestor deseuri, precum si stoparea procesului de productie continua a unor noi materiale din plastic, cel vechi pastrandu-si toate calitatile si putand fi refolosit la fel de bine ca si cel nou.
Green Global isi ofera serviciile de firma de colectare a deseurilor din plastic in mai multe orase din tara, precum capitala Bucuresti, dar si in orase precum Iasi, Suceava, Bacau, Buzau, Galati, Braila, Ploiesti, Pitesti, Targu-Jiu, Timisoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Brasov, Sibiu, Ramnicu-Valcea, Drobeta Turnu-Severin, Tulcea, Targoviste sau Constanta, dar si in multe alte orase din Romania.