Calculatoarele au devenit parte indispensabila din universul nostru. Le folosim pentru a accesa internetul, la fel de indispensabil cotidianului, pentru a viziona filme, pentru a scrie documente, pentru activitati de relaxare, precum muzica si jocuri, dar si pentru multe alte tipuri de sarcini. Iata cat de folositor este un astfel de computer, care a aparut si in versiunea sa portabila, laptopul, dar si sub diverse alte forme care funcioneaza drept microcomputere foarte avansate, precum tabletele si telefoanele inteligente. Fiindca in fiecare an apar alte si alte tipuri de calculatoare, laptopuri, tablete si telefoane inteligente, exista si nenumarate alte tipuri de calculatoare care ajung deseuri electronice. Problema deseurilor electronice a devenit una importanta din momentul in care acestea au inceput sa fie eliminate disociat, in asa fel incat au ajuns sa fie amestecate cu alte tipuri de deseuri menajere. Astfel s-a nascut nevoia colectarii selective si a reciclarii de calculatoare, extrem de importante pentru folosirea tuturor componentelor inutilizabile pentru procesul de fabricatie al unor noi calculatoare. Firma noastra de colectare si reciclare calculatoare, Green Global, isi doreste ca acest proces de precolectare selectiva sa contribuie decisiv la transformarea unui mediu curat si sanatos pentru toti cetatenii.
Ce presupune reciclarea calculatoarelor?
Calculatoarele sunt alcatuite din nenumarate tipuri de componente, fiecare fiind compuse din anumite elemente si substante, cu potential periculos pentru mediu, in cazul eliminarii lor necorespunzatoare. Acest serviciu presupune mai multe etape, importante pentru utilizatorii acestora, dar si pentru ecosistemul in care traiesc:
Daca se respecta acest proces de colectare selectiva, nimic nu poate sta in calea unui proces eficient, precum cel garantat de compania noastra, Green Global, specializata in transformarea mediului inconjurator intr-unul mai curat pentru viitoarele generatii.
Care este impactul reciclarii de calculatoare asupra mediului inconjurator?
Pentru a putea raspunde la acesta intrebare, trebuie mai intai cunoscute efectele nefaste pe care le au calculatoarele si, in general deseurile electronice asupra mediului inconjurator. In primul rand, aceste deseuri electronice, precum calculatoarele vechi, sunt formate la randul lor din componente care contin substante nocive pentru mediul terestru, atmosferic si acvatic, precum bromuri, cloruri, carbon, mercur si alte astfel de substante periculoase. Din aceasta cauza, este necesara colectarea selectiva a acestor deseuri electronice si gestionarea speciala a acestora, pentru a intra intr-un proces normal de reciclare a calculatoarelor.
Prin reciclarea de calculatoare se obtine astfel un mediu mai curat, lipsit de impuritatile care ar putea fi inserate in ecosistem de degradarea componentelor electronice, iar Green Global isi ofera serviciilepentru mai multe orase din tara. Printre acestea se numara capitala Bucuresti, precum si Suceava, Iasi, Vaslui, Bacau, Buzau, Galati, Braila, Constanta, Tulcea, Ploiesti, Pitesti, Brasov, Sibiu, Arad, Oradea, Timisoara, Cluj-Napoca, Targu-Jiu, Craiova, Baia-mare, dar si numeroase altele in care reciclarea de calculatoare devine din ce in ce mai mult o necesitate, nu o optiune.