Ghidul Serviciilor
Soft Collection Management Recuperare Creante Bucuresti
inapoi la firma 83 vizite
Poza Executare Silita
Foto

Ce este executarea silita

In cadrul sistemului juridic romanesc, executarea silita reprezinta a doua etapa in cadrul procedurilor civile sau comerciale.

Obiectivul principal al executarii silite este de a asigura recunoasterea efectiva si eficienta a drepturilor conferite de un titlu executoriu.

Drept urmare, executarea silita permite titularului unui drept stabilit prin titlul executoriu, sa oblige, prin intermediul autoritatii competente, persoana fizica sau juridica care a incalcat dreptul respectiv sa se conformeze dispozitiilor cuprinse in titlul executoriu.

Parti intr-un dosar de executare silita sunt

Executorul judecatoresc este un organ de executare numit in functie de Ministrul Justitiei care aduce la indeplinire obligatia stabilita printr-un titlu executoriu , care nu a fost adusa la indeplinire de bunavoie.

Titlul executoriu poate fi reprezentat de o hotarare a unei instante civile, comerciale sau penale, contract de credit al unei institutii de credit, inscrisuri autentice notariale, instrumente de plata (file C.E.C, bilete la ordin ) precum si orice alte hotarari sau inscrisuri care potrivit legii, pot fi puse in executare.

Executarea silita nu se poate face decat in prezenta unei creante certe, lichide si exigibile.

Activitatea executorilor judecatoresti este reglementata din punct de vedere legal prin legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti cu modificarile si completarile ulterioare,

Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000 si normele metodologice stabilite prin Codul de Procedura Civila intrat in vigoare in data de 15 februarie 2013.

Este important de stiut faptul ca onorariile executorilor judecatoresti ca si celelalte cheltuieli de executare silita cad in sarcina debitorului de la care urmeaza a fi recuperate integral, insa acest lucru presupune ca debitorul sa aiba bunuri sau venituri care pot fi executate silit. Cu toate acestea, legiuitorul a prevazut ca partea care solicita indeplinirea unui act sau a altei activitati care intereseaza executarea silita este obligata sa avanseze cheltuielile necesare in acest scop.

In situatia in care detineti un titlu executoriu, SOFT COLLECTION MANAGEMENT, prin intermediul colaboratorilor nostri executori judecatoresti, va asigura punerea in executare prin toate formele de executare silita, a titlurilor detinute.

Serviciile oferite de SOFT COLLECTION

MANAGEMENT:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.