Ce trebuie sa stim când intentionam sa facem o izolatie pereti exteriori cu spuma poliuretanica? Izolatia Termopol va raspunde mai jos la câteva întrebari generale legate de izolarea la exterior cu spuma poliuretanica rigida.
Se poate aplica spuma poliuretanica la exterior?
Evident, spuma poliuretanica rigida se poate aplica prin pulverizare si pe peretii exteriori ai imobilului. Este o solutie moderna, eficace ce surclaseaza variantele cu vata sau polistiren.
Ce fel de spuma se aplica?
Singurul tip de spuma poliuretanica ce se poate aplica la exterior ce are un randament crescut si o durata de viata mare este spuma cu celula închisa. Celelalte variante reprezinta solutii temporare sau risipa de bani. Nu alegeti variante ieftine cu celula deshisa sau semideschisa! Permeabilitatea la apa si rezistenta mica la compresiune sunt criteriile ce exclud din start aplicarea lor la exteriorul constructiilor.
Ce grosime trebuie sa aibe izolatia?
Grosimile standard aplicate de Izolatia Termopol pentru izolarea la exterior a cladirilor sunt de 3 respectiv de 5cm. Aplicarea unor grosimi mai mari implica costuri aditionale cu „aducerea la drept”. 5cm de spuma poliuretanica rigida este grosimea recomandata de noi.
Ramâne suprafata dreapta?
Izolatia cu spuma poliuretanica rigida este rezultatul reactiei chimice dintre doua componente la temperatura si presiuni ridicate. Chiar daca se folosesc utilaje profesionale Graco, randamentul reactiei nu este tot timpul acelasi. La aceasta se mai adauga si „componenta umana”, adica aplicarea se face manual de catre o persoana nu de un robot. Atât timp cât viteza vântului este sub vânt moderat denivelarile rezultate nu trebuie sa depaseasca + – 15%.
Cum se aduce „la drept”?
Aducerea la drept se realizeaza prin adaugare de tencuiala sau de adeziv. Variantele de acoperire a spumei poliuretanice aplicate la exterior sunt:
Cum finisez dupa aducerea „la drept”?
Se finiseaza cu vopsea lavabila de exterior, tencuiala acrilica în relief, tencuiala decorativa mozaicata samd. Alegerea depinde de dumneavoastra si nu are nici un impact asupra izolatiei cu spuma poliuretanica sau a proprietatilor ei în timp.
Ce randament termic are comparativ cu polistirenul?
Raspunsul la aceasta întrebare difera de calitatea polistirenului. Generlizând, putem spune ca spuma poliuretanica folosita de Izolatia Termopol are un randamnet termic si practic de 1:3 în comparativ cu polistirenul.
Termic si Practic? Explicati!
Raportul termic se stabileste în functie de coeficientul Lambda si este o comparare strict matematica între randamentul unui m2 de spuma poliuretanica Izolatia Termopol si unui m2 de polistiren. Randamentul practic se stabileste în functie de comportamentul materialului izolant pe suport. Izolatia Termopol se aplica pe peretele exterior într-un strat continuu, fara îmbinari, suprapuneri si perforari adica fara punti termice. Un perete izolat cu polistiren sau alte metode modulare arata în infrarosu ca o veritabila tabla de sah cu puncte în centrul fiecarei casute (dibluri ciuperci).
Se stie ca polistirenul se strânge” în timp. Cum se comporta spuma?
Izolatia Termopol aplicata la exterioriul cladirii este stabila dimensional în timp. Veti avea acelasi randamnet termic exceptional si peste 20-30 de ani. Singurul inamic al spumei poliuretanice sunt razele UV. Atât timp cât razele solare nu intra în contact direct cu spuma poliuretanica propietatile ei fizice si termice ramân neschimbate în timp.
În cazul în care aveti întrebari sau nelamuriri despre izolarea cu spuma poliuretanica nu ezitati sa ne contactati la 0766/521.671.