Randamentul termic al unei locuinte este dat de cea mai mica rezistenta termica dintre interior si exterior. Astfel, daca aveti o izolatie foarte buna pentru peretii laterali ai apartamentului si ignorati partea de subsol putem spune ca randamentul termic este unul foarte scazut.
Acest tip de izolatie termica se aplica prin pulverizare pe tavanul subsolului si pe toti peretii laterali interiori, la o grosime minim recomandata de 5cm. Peretii laterali se vor izola în partea de sus aproximativ 1m adâncime perimetral cu tavanul.
Având în vedere ca acest tip de izolatie este situat la limita inferioara a imobilului sau blocului, cu un potential ridicat de expunere la contactul cu umiditatea excesiva, aplicarea de spuma poliretanica cu celula deschisa sau semi-deschisa nu este indicata. Se recomanda doar aplicarea de spuma poliuretanica cu celula închisa peste 95%.
Motive izolare subsol apartament sau casa
Eliminarea condensului de la nivelul planseului si a zonei inferioare a peretior. În mod normal, pe perioada anotimpului rece, umiditatea din casa trebuie sa aiba punct de condens la nivelul geamurilor. O temperatura mai scazuta în alt loc decât la nivelul ferestrei înseamna mutarea punctelor de formare a condesului în zona respectiva.
Eliminarea cauzelor de îmbolnavire. Formare condensului în zone cu luminozitate naturala scazuta favorizeaza apritia micro-organismelor ce atenteaza la sanatatea familiei dumneavoastra. Un alt aspect important este dat de marirea termperaturii la nivelul podelei, creându-se astfel un confort termic placut la contactul direct cu aceasta (foarte important pentru familiile cu copii mici).
Spuma poliuretanica folosita de Izolatia Termopol se aplica cu utilaje industriale performante în forma lichida pe tavanul subsolului, rezultând o izolatie fara îmbinari si suprapuneri, adica fara punti termice. Aplicarea de alte solutii clasice de izolare nu o sa aiba niciodata acelasi randament si rezultat final ca în cazul Izolatiei Termopol. De exemplu, vata minerala o data umezita îsi pierde proprietatile izolatoare; aplicarea de polistiren lasa punti termice la îmbinarile dintre placi ce rezulta în puncte de condens la interior.
Aplicarea prin pulverizare permite izolarea zonelor greu accesibile dintre tavan si instalatiile termice si sanitare din subsol.