Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor pierduti.
Indiferent ca pierdem un dinte, mai multi sau chiar toti dintii, implanturile si tehnicile pe care le ofera implantologia permit inlocuirea lor. Astfel, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent discomfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali.
Implantul dentar este o piesa din titan de inalta puritate ce are menirea de a creea o radacina artificiala in osul maxilar.
Cu toate ca durata dintilor proprii este desemnata pentru intreaga viata, uneori, acestia sunt scosi si inlocuiti mult prea devreme. Inlocuirea dintelui lipsa este importanta pentru sanatatea generala si pentru sanatatea celorlalti dinti. Atunci cand un dinte lipseste se pierde si abilitatea de a mesteca, iar neinlocuirea acestuia poate determina caderea, inclinarea celorlalti dinti din cavitatea orala.
Modelul de inlocuire a dintilor pierduti cu implanturi a fost folosit pentru tratarea dintilor lipsa de mai bine de cinci decenii, fiind in continuare considerat o alegere eficienta.
Care sunt avantajele unui implant dentar?
1. Imbunatateste aspectul. Implantul dentar arata si se simte la fel ca si proprii dinti. 2. Imbunatateste dictia (functie ce se deterioreaza prin lipsa dintilor). 3. Imbunateste confortul. Deoarece dintii sunt o parte din corp, implaturile dentare elimina disconfortul unei proteze. 4. Consumul usor al alimentelor. Cu o proteza dentara mestecatul unor alimente poate fi dificila. In timp ce, cu implaturile dentare se permite consumul fructelor sau a legumelor favorite cu incredere si fara durere. 5. Imbunatateste stima de sine. Implanturile dentare va redau zambetul si va ajuta sa va simtiti bine in pielea dvs. 6. Imbunatateste sanatatea dentara. Implanturile dentare nu necesita diminuarea altor dinti la fel ca si in cazul puntilor dentare. Datorita faptului ca dintii vecini nu sunt modificati pentru a sustine implantul, mai multi dintre dintii propri sunt pastrati intacti, imbuntatind (pe termen lung) sanatatea dentara. In plus, implanturile dentare permit accesul atei dentare mai usor intre dinti, optimizand igiena dentara. 7. Durabilitatea. Implanturile dentare sunt foarte durabile si pot tine o perioada indelungata. Cu grija, implanturile dentare persista intreaga viata. 8. Comoditatea. Proteza dentara este detasabila, pe cand implantul dentar, nu. Avand implanturi scapati de situatiile jenante de a scoate proteza si de adezivii. Care este rata de succes a implanturilor dentare? Rata de succes a implaturilor dentare variaza in functie de locul inserarii, insa, in general implantul are o rata de succes de peste 98%. Durata indelungata a implantului dentar pana la „adanci batraneti” include sanatatea buna dentara si a gingiilor si o structura osoasa buna.