Ghidul Serviciilor
3D Dental Tineretului-Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 148 vizite
Poza Detartraj Ultrasunete
Foto

Una dintre cele mai comune interventii din domeniul stomatologiei este detartrajul, o procedura foarte usor de aplicat, recomandata tuturor pacientilor la fiecare 6 sau 12 luni ce presupune inlaturarea depunerilor de tartru pentru a evita dezvoltarea afectiunilor si cariilor in zona gingiilor, care ulterior se pot transforma in probleme foarte serioase.

Cum se formeaza tartrul?

Atunci cand omitem sa ne spalam pe dinti, resturile alimentare si bacteriile alaturi de saliva formeaza placa bacteriana ce poate fi inlaturata cu usurinta prin periaj. Insa atunci cand trecem peste acest pas, placa se intareste cu ajutorul mineralelor, formandu-se tartrul, astfel ca acesta va fi indepartat doar prin procedura numita detartraj, urmata in cadrul cabinetului stomatologic.

Exista doua tipuri de tartru, supragingival si subgingival, iar ambele au acelasi efect negativ la nivelul danturii si gingiilor.

Cum se efectueaza detartrajul?

Aceasta modalitate de inlaturare a tartrului poate fi pusa in aplicare in diferite moduri, insa cea mai populara varianta este detartrajul cu ultrasunete intrucat sunt asigurate cateva avantaje.

Asadar, medicii au nevoie de un instrument special al carui varf ultrasonic are capacitatea de curatare a danturii, in timp ce resturile sunt inlaturate prin pulverizarea apei.

Cine poate sa urmeze acest tratament?

Cei care pot apela la detartrajul ultrasonic sunt cei care prezinta depuneri de tartru subgingival sau supragingival, insa si cei care isi doresc eliminarea petelor de pe smaltul danturii.

 

Exista si cateva exceptii, motiv pentru care pacientii trebuie sa comunice medicilor toate aspectele importante ale trecutului lor medical.

Ce avantaje sunt aduse de ultrasunete?

Poate ca cel mai important avantaj pentru multi pacienti este acela ca durerea nu apare. Insa prin intermediul detartrajului ultrasonic procedura este efectuata intr-o perioada mult mai scurta de timp, fara a mai fi nevoie de anestezie.

Procedura este recomandata in special in cazul celor care sufera de parodontoza, deoarece varianta manuala nu este de multe ori admisa, iar alte avantaje esentiale sunt reprezentate de faptul ca pot fi inlaturate pete prezente la nivelul dintilor, in timp ce structura acestora nu este prejudiciata, pe cand detartrajul manual poate fi putin mai riscant.

Cine nu poate sa urmeze tratamentul?

Exista cateva tratamente ale domeniului stomatologic care nu pot fi urmate de catre toata lumea, iar detartrajul cu ultrasunete este unul dintre ele. In primul rand, procedura nu poate fi urmata de catre copii, dar nici de catre cei care sufera de afectiuni contagioase sau cei care au probleme cardiace, ori de natura psihica.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.