Ghidul Serviciilor
3D Dental Tineretului-Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 148 vizite
Poza Granulom Dentar
Foto

Despre Granulomul Dentar

Exista numeroase complicatii aduse de o carie dentara netratata, iar printre acestea se numara si granulomul dentar ce se dezvolta dupa patrunderea bacteriilor in pulpa dentara si este produsa o infectie.

Aceasta trebuie eliminata in cel mai scurt timp, in caz contrar se va extinde pana in varful radacinii dintelui, iar ca masura de aparare, organismul nostru formeaza un granulom dentar.

Ce se intampla daca nu sunt luate masuri?

In primul rand pot fi afectati si dintii din jur daca nu se iau masuri, insa mai riscant este ca bacteriile pot ajunge in sange si afecta chiar si alte organe. Granulomul dentar reprezinta si un motiv pentru care dintele afectat va fi pierdut.

Simptome            

Una din principalele probleme este faptul ca granulomul dentar nu ofera simptome, motiv pentru care de cele mai multe ori este identificat din intamplare.

Cu toate acestea, in anumite situatii pacientii pot sesiza dureri aparent fara motiv in cazul dintelui respectiv, insa acestea vor disparea dupa ce nervul moare. In plus, dintii isi vor pierde din culoare si fie se vor innegri, fie se ingalbenesc, devenind si mai mobili, spre deosebire de ceilalti.

Exista si posibilitatea de dezvoltare a unui abces, caz in care atat dintele cat si gingia devin durereroase, cea din urma inflamandu-se si modificandu-si culoarea, din roz, in rosu. Granulomul dentar poate fi diagnosticat cu ajutorul radiografiei dentare unde medicul specialist va identifica orice structura negativa prezenta la nivelul radacinii.

 

Tratamentul granulomului dentar

Aceasta interventie reprezinta un motiv de teama pentru multi dintre pacienti, insa in realitate nu exista motive, deoarece totul se efectueaza cu precizie si eficienta.

Procedura presupune efectuarea unei incizii la nivelul gingiei in zona dintelui afectat, astfel incat sa se creeze spatiul necesar pentru a avea acces la radacina dentara.

Dupa indentificarea granulomului acesta este inlaturat, urmand ca totul sa fie inchis si suturat la loc. Perioada necesara vindecarii variaza de la un caz la altul, insa nu este nevoie de mai mult de cateva zile, timp in care trebuie evitate efortul sau consumul anumitor alimente.

De asemenea, dupa cateva luni va trebui realizata o radiografie pentru ca medicul sa se asigure de eficienta tratamentului. In schimb, exista si cazuri in care singurul tratament posibil este extractia dintelui, situatie impusa atunci cand granulomul este prea mare, iar dintele nu mai poate fi salvat.

De asemenea, lipsa unui dinte atrage si alte riscuri, astfel ca trebuie luate masurile adecvate precum implantul sau o puntea dentara.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.