Ghidul Serviciilor
3D Dental Tineretului-Clinica Stomatologica-Bucuresti
inapoi la firma 148 vizite
Poza Urgente Stomatologice
Foto

Mai devreme sau mai tarziu orice persoana se poate confrunta cu urgente stomatologice, acestea fiind reprezentate de dureri insuportabile cauzate de diferiti factori.

Sunt putine cabinetele unde cazurile pot fi tratate, insa la noi acestea sunt puse pe primul loc pentru alinarea durerii, iar mai apoi indepartarea cauzei.

Se folosesc cele mai noi echipamente de catre medici cu experienta care au abilitatile necesare pentru a trata chiar si cele mai complexe cazuri.

Cand apar urgentele?

Fie aveti o infectie la o masea ce a dus la crearea unui abces, fie o carie mai adanca a ajuns pana la camera pulpara, ambele pot duce la dureri dificil de suportat, insa pentru aceste urgente stomatologice este foarte usor sa se stopeze durerea datorita anestezicului.

Ulterior, in functie de gravitatea situatiei se va pregati tratamentul adecvat pus in practica in una sau mai multe sedinte. De asemenea, in cele mai multe dintre cazuri, durerile tind sa apara in cele mai nepotrivite momente, seara sau in weekend cand majoritatea cabinetelor sunt inchise, insa la noi va exista intotdeauna un specialist disponibil pentru astfel de situatii.

Cariile                            

Chiar daca in prima faza acestea nu par foarte serioase, daca raman netratate se agraveaza in scurt timp, iar cariile reprezinta principalul factor al urgentelor stomatologice. De asemenea, in cazurile incipiente, acestea sunt foarte usor de tratat, fiind nevoie de cele mai multe ori de pregatirea unei obturatii, procedura ce poate fi pusa in aplicare intr-o singura sedinta.

Se folosesc materiale tot mai moderne si mai rezistente, astfel ca „plombele” sa aiba o durata de viata de minim 5 ani, totul la costuri foarte accesibile.

 

In schimb, in cazurile mai complicate, care au fost ignorate de catre pacienti din diferite motive, cariile se pot extinde si catre dintii invecinati sau pot afecta structura osoasa a maxilarului, situatii care impun un tratament mult mai complex, dar si mai costisitor.

Cu alte cuvinte, totii medicii sunt de parere ca este mai bine sa previi decat sa astepti pana apare durerea, deoarece de multe ori aceasta apare doar dupa ce cariile avanseaza simtitor si afecteaza nervii dintilor.

Prevenire                       

Se recomanda ca la fiecare 6 luni sa se efectueze o consultatie prin care medicii sa se asigure de sanatatea cavitatii orale, iar cel putin o data pe an ar trebui sa se realizeze un detartraj.

In plus, pentru prevenirea cariilor este suficienta spalarea danturii de 2-3 ori pe zi si folosirea atei dentare.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.