Tratamente Endodontice cu Laser la Dridih Dent :
Efectuam tratamente stomatologice cu ajutorul unor tehnici de ultima generatie (laser) care sa va asigure rezultate durabile fara durere.
Laserul reprezinta una dintre cele mai eficiente modalitati de tratare a numeroase afectiuni din cadrul stomatologiei, deoarece este eficient, confortabil si rapid, fiind mai usor de utilizat de catre medicii stomatologi, in timp ce pacientii nu simt niciun disconfort, indiferent de tipul de tratament la care sunt supusi.
Endodontia reprezinta ramura stomatologiei care are in vedere diagnosticarea si tratarea afectiunilor nervilor dentari. In cele mai multe dintre cazuri, prin aceste tratamente se impune si inlaturarea acestora, urmand ca mai apoi sa se obtureze canalul, pentru ca infectia sa fie indepartata si sa previna aparitia altora.
Afectiunile pulpei dentare apar de cele mai multe ori din cauza unor carii care nu au fost tratate la timp si au capatat proportii mari, insa si din cauza bolilor de tip paradontal sau accidentelor.
Spatiul lasat liber de dintele afectat este invadat de bacterii, care incep sa distruga pas cu pas pulpa, urmand ca in cele din urma sa se dezvolte o infectie si sa se slabeasca osul sau in cazurile mai grave sa se piarda dintele. Daca in continuare nu sunt luate masuri, afectiunea se poate extinde si la dintii vecini.
Pret Tratament Endodontic la Dridih Dent
Endodontie microscopica monoradicular 300 lei Endodontie microscopica pluriradicular 2 canale 400 lei Endodontie microscopica pluriradicular 3 canale 500 lei Endodontie (Canal suplimentar) 125 lei Endodontie microscopica Molar Minte 800 lei Tratamente Endodontice Realizate la Dridih Dent
Care este avantajul unui tratament de endodontie de calitate?
Daca tratamentul endodontic se realizaza in mod corespunzator, atunci pacientul se poate bucura de o viata sporita a dintelui cu probleme. Asadar se evita extractia prematura a acestuia, care aduce cu sine si alte necesitati precum implantul dentar.
Clinica noastra dispune de cea mai noua aparatura, astfel incat pacientul beneficiaza de o experienta placuta indiferent de tipul de operatiune la care este supus.
Cat dureaza un tratament endodontic?
In functie de fiecare caz in parte, insa in general tratamentele endodontice sunt efectuate de la jumatate pana la doua ore. Pacientii nu trebuie sa se ingrijoreze cu privire la durere deoarece intreaga procedura are loc sub anestezie. Exista cazuri in care se poate resimti o senzatie de disconfort in perioada urmatoare tratamentului, insa acestea dispare de regula dupa cel mult 3 zile.
Tehnologia a evoluat semnificativ in ultimii ani, astfel incat astazi pacientii nu au parte de disconfort sau durere in timpul tratamentelor. Primul pas este efectuarea unei consultatii, iar dentistul este cel care va decide necesitatea unui tratament endodontic. Daca raspunsul este pozitiv, atunci dintele cu probleme inca poate fi restaurat, fara a fi nevoie de extractia sa.
Intrucat ne dorim ca pacientii nostri sa beneficieze de cele mai bune conditii, investim constant in aparatura moderna si personal bine pregatit pentru eradicarea tuturor problemelor intampinate. In cazul tratamentelor de endodontie este nevoie de radiografii inaintea inceperii procedurii, dar si dupa, astfel incat sa se poata urmari evolutia.
Cate radacini si cate canale are un dinte?
Dintii sunt toti unici, astfel incat numarul radacinilor si al canalelor difera. Asadar, un dinte poate avea de la una pana la cinci radacini si de la unul pana la sase canale.
Care sunt urmarile netratarii unei afectiuni endodontice?
Daca nu este urmat la timpul potrivit un astfel de tratament, atunci situatia se poate complica deoarece treptat se distrug tesuturile dintelui, care in cele din urma va fi pierdut. In tot acest timp durerea poate fi prezenta sau absenta, insa cel mai important aspect este reprezentat de faptul ca in cele mai multe dintre cazuri va fi nevoie de reconstructie osoasa. Infectiile au capacitatea de a afecta osul de sustinere, alveola largindu-se cu trecerea timpului, dar daca inca nu sunt tratate, acestea se pot extinde si la dintii din jur, situatie care atrage cu sine multe alte probleme.
Daca tratamentul de tip endodontic este efectuat in mod corespunzator, atunci pacientul va beneficia de sanatatea tesuturilor si radacinilor, iar dantura este sanatoasa, fara a fi afectata de diferite infectii de-a lungul timpului. Insa de multe ori poate fi nevoie de o restaurare a coroanei ce presupune mai multi pasi, iar aceasta se efectueaza la cel mult 30 de zile dupa tratamentul endodontic. Prin aceasta procedura este prevenita patrunderea salivei in canale, deoarece acestea se pot infecta din nou cu usurinta.
Prin intermediul examenului radiologic se vor obtine date importante pentru buna desfasurare a tratamentului endodontic, precum si evolutia situatiei prezentate cu trecerea timpului. De cele mai multe ori este nevoie de trei sau patru radiografii de tip retroalveolar inaintea inceperii tratamentului, dar si dupa finalul sau.
In cazul in care un tratatament endodontic nu a fost realizat corespunzator si este nevoie ca un dinte sa fie tratat din nou, atunci primul pas este inlaturarea restaurarii intiale, care cuprinde obturatia, dispozitivul radicular, cimenturi si alte materiale speciale. Din pacate apar si cazuri putin mai dificile care implica blocaje sau instrumente fracturate stocate in canal, iar aceste situatii trebuie tratate cu o atentie sporita din partea medicului.
Cu toate ca exista numeroase solutii, datorita evolutiei tehnologiei stomatologice, pentru a inlocui un dinte, cel natural este cel mai bun, astfel ca stomatologii recomanda intotdeauna buna intretinere a acestora.
Tratament endodontic sub microscop
Avantajele acestui tratament: