Ghidul Serviciilor
Kineto, Clinica De Kinetoterapie Si Reflexoterapie Ploiesti
inapoi la firma 122 vizite
Poza Masaj - Reflexoterapie in Ploiesti
Foto

REFLEXOTERAPIA este o stiinta foarte veche, folosita pentru tratarea, diagnosticarea si prevenirea diferitelor afectiuni.Reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura numai ca in loc de ace se foloseste apasarea unor puncte reflexogene specifice,apasare care stimuleaza zone specifice din organism.Organele si sistemele corpului uman sunt interconectate intre ele si au in acelasi timp legaturi vasculare nervoase si energetice directe cu zonele corespunzatoare reflexogene.Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj  al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile.Prin reflexoterapie se deblocheaza si elimina acumularile de toxine din organism. Depunerile toxice sunt considerate in masajul reflexogen principala cauza a imbolnavirilor  curente. Reflexoterapia este utila in tratarea a foarte multe tipuri de afectiuni dintre care enumeram : -Stres, migrene,ameteli, insomnii,instabilitate emotionala,depresii, oboseala cronica,anxietate,atacuri de panica; -Afectiuni ale coloanei,sciatica,lombosciatica,reumatism,spondiloze,cifoze,artroze,artrite,gonartroza,coxartroza,etc. -Tulburari endocrine:tiroida,paratiroide(caderi de calciu),suprarenale,tulburari de metabolism, obezitate, diabet, deficienta de crestere la copii,reglarea ciclului,tulburari de menopauza,osteoporoza(stoparea degradarii masei osoase); -Afectiuni digestive:gastrite,colite,enterocolite,ulcer,esofagite de reflux,constipatie, balonari,hemoroizi,etc. -Afectiuni hepato-biliare:litiaza biliara,bila lenesa,hipercolesterolemie,etc. -Afectiuni renale: (se elimina nisipul si pietricelele)litiaze,prostatite,edeme(picioare umflate),enurezis nocturn,etc. -Afectiuni circulatorii: hipo si hipertensiune,arterioscleroza,guta,dureri de picioare,sindromul mainilor si picioarelor reci,etc. -Afectiuni ORL:sinuzite,bronsite,rinite,astm,nevralgii,etc. -Crampe musculare,dureri de spate,luxatii,entorse,inflamatii ale tendoanelor,etc.

MASAJUL TERAPEUTIC face parte din procedurile de recuperare medicala. Acest tip de masaj poate fi folosit pentru promovarea bunastarii generale a organismului,cu efecte benefice asupra sistemului imunitar,tensiunii arteriale,circulatiei,digestiei,tonusului muscular si al pielii. Masajul terapeutic actioneaza direct asupra organismului,iar efectele sale sunt multiple: -Stimuleaza secretia de lichid sinovial intraarticular; -Stimuleaza circulatia sanguina; -Imbunatateste considerabil oxigenarea structurilor anatomice masate,intervenind direct asupra durerii; -Are un considerabil efect antialgic; -Imbunatateste amplitudinea miscarilor articulare,elasticitatea structurilor moi periarticulare,precum si metabolismul local; -Combinat cu o dieta echilibrata si exercitii fizice,reduce depunerile de grasimi,previne obezitatea si mentine greutatea corporala; -Atenueaza afectiunile cronice,cum ar fi artrita,alergii sinuzite,dureri de cap,leziuni sportive,etc. -Ofera rezultate foarte bune in durerile de spate(durerile dorsale)ca lombosciatica,hernia de disc,durerile cervicale,discopatii,spondiloza cervicala. -Imbunatateste oxigenarea sistemului nervos central.

MASAJUL GUA SHA este o tehnica medicala folosita pentru a inlatura stagnarea sangelui, care blocheaza tesuturile, impiedicand functionarea organelor si a sistemului imunitar. GUA inseamna frecare iar SHA este termenul folosit pentru a descrie acumularea sangelui la suprafata pielii. Cand frictionarea este aplicata in mod repetat, sha se prezinta sub forma unor pete rosii. Dupa cateva minute, aceste pete se transforma in echimoze. Sha dispare total in 2-4 zile. Tehnica este foarte simpla: se aplica un ulei special, dupa anumite reguli, pe traiectul meridianelor afectate (sau pe fata) si se face masaj unidirectional cu o piesa “speciala” de Jad. Beneficiile masajului GUA SHA : Deblocheaza sangele stagnat, permitand circulatia normala a acestuia catre muschi, tesuturi si organe direct la suprafata tratata.Pacientul simte imediat schimbari in bine: durerea se amelioreaza, mobilitatea se restabileste,etc. Procesele metabolice normale sunt si ele restabilite transportarea fluidelor si a nutrientilor catre tesuturi. Masajul GUA SHA se aplica in dureri de orice tip: lombago, discopatii, contuzii, entorse, torticolis, disconfot, probleme ale aparatului respirator superior, probleme digestive. Datorita caracteristicilor unice ale Jadului,aceasta forma de terapie este folosita si in cosmetica, pentru intinerire si relaxare faciala.

MASAJUL CU VENTUZE ajuta la eliminarea celulitei si a grasimilor, eliminarea toxinelor si reglarea functiilor organismului. Tehnica masajului cu ventuze aplicat pe zona umerilor are efect benefic in problemele aparatului respirator superior: tuse, bronsita sau astm bronsic. Are efect benefic  in dureri dorsale, nevralgii, dureri de coloana, umeri. Masajul se practica folosind 2,4, sau 6 ventuze.

MASAJUL CAPILAR nu doar ca te ajuta sa te simti minunat, dar reprezinta si un tratament esential in pastrarea frumusetii si sanatatii scalpului si parului. Stimuleaza circulatia sangelui, oferind un plus de vitalitate parului si reduce caderea acestuia. Unii specialisti sustin ca, in afara de beneficiile pe care masajul le are asupra parului si scalpului, acesta ajuta si in cazul durerilor de cap, contractiilor si spasmurilor musculare, depresiei, etc.

MASAJUL FACIAL, pe langa efectul de infrumusetare si intinerire, acesta elimina de pe chipul dumneavoastra supararea, stresul si tensiunile si va umple sufletul cu dragoste, armonie si forta interioara.

MASAJUL DE RELAXARE ajuta la eliminarea toxinelor din corpul uman si creeaza o stare de relaxare totala si profunda ,imbunatateste circulatia limfatica si pe cea sanguina. Este un masaj antistres si este tuturor persoanelor, indiferent de varsta si sex:adulti ,copii sugari,adolescenti sau nou-nascuti. Manevrele si tehnicele specifice acestui tip de masaj au drept scop accelerarea circulatiei sanguine la nivelul fiecarui segment sau organ. Printre efectele masajului de relaxare enumeram: stare de vitalitate si energizare; ajuta la eliminarea toxinelor din organism; relaxeaza musculatura; elimina oboseala accentuata; creste elasticitatea pielii; ajuta la regenerarea tesuturilor si mentine o stare buna de sanatate.

MASAJUL ANTICELULITIC este un masaj care ajuta in procesul de slabire si remodelare corporala, se face local doar in zonele afectate de celulita(abdomen, fese,picioare,brate). Celulita din punct de vedere medical, este o depunere de toxine la nivel celular, o depozitare a tesutului adipos, care deformeaza oarecum structura pielii,rezultand asa numita"coaja de portocala". Masajul anticelulitic este un tip de masaj mai energic cu manevre speciale, urmarindu-se cresterea vascularizatiei la nivelul pielii si reducerea depozitelor adipoase. In acelasi timp nu trebuie ignorata contributia dietei si a sportului, pe care le recomandam pentru fiecare pacient. Frecventa si numarul de sedinte de masaj anticelulitic se stabilesc in functie de gradul de celulita si de excesul ponderal al persoanei. Beneficiile acestui tip de masaj sunt: cresterea elasticitatii si supletii pielii, refacerea pielii si tesutului celular subcutanat, indepartarea celulelor moarte, favorizarea procesului de intinerire al pielii, cresterea schimburilor respiratorii la nivel tnegumentar, scaderea depozitelor de grasime si tonifierea musculaturii.

MASAJUL GEOTERMAL este un procedeu terapeutic preventiv, indicat atat pentru mentinerea starii de sanatate, cat si in rezolvarea unor afectiuni legate de stres, afectiuni degenerative, locomotorii; de asemenea, este citat ca procedeu de dezintoxicare a organismului. Temperatura maxima la care pot fi incalzite pietrele pentru masajul geotermal nu poate depasi 54°C. Masajul cu pietre poate fi aplicat unei singure parti a trupului sau poate fi aplicat succesiv intregului organism. El poate vindeca leziuni cum sunt cele articulare, poate inlatura stresul, imbunatateste circulatia sau poate fi folosit in managementul durerii. Este eficient in tratarea insomniilor de cauza neorganica, artozelor, artritelor, sindroamelor dureroase miofaciale paravertebrale, tendinitelor, tulburarilor circulatorii periferice.

MASAJUL SOMATIC prelucreaza metodic si sistematic partile corpului uman prin mijloace manuale în scopul mentinerii sanatatii,prevenirii tulburarilor functionale sau tratarii unor afectiuni în scop fiziologic sau curativ, profilactic, regenerativ, estetic sau sportiv.

DRENAJUL LIMFATIC ajuta la eliminarea deseurilor care provin din metabolismul celular si se mentine echilibrul apei si electrolitilor din spatiile interstitiale.

TERAPIA CU VENTUZE este o terapie care completeaza foarte bine acupunctura. Daca dorim sa facem corectie intr-un corp,mai intai trebuie sa facem “curatenie”sa scoatem ceea ce este in deficit patologic si sa stimulam mecanismele naturale de aparare.Terapia cu ventuze se adreseaza catre doua corpuri ale pacientului: corpul energetic si corpul fizic. Corpul energetic este corectat prin deblocarile energetice care apar dupa aplicarea ventuzei pe locul afectat, pe punctul de acupunctura sau pe meridianul de acupunctura. Astfel ventuza, (ca si in cazul terapiei GUA SHA) scoate excesele energetice la suprafata,elibereaza,dreneaza energia asanumita “perversa”de natura calda sau rece,umeda si o elibereaza prin piele. Asupra corpului fizic ventuzele au actiune directa si indirecta. Indirect prin corectiile aparute in plan fizic dupa echilibrarea structurilor energetice si direct prin extragerea toxinelor,a stazelor si a sangelui stagnat. Se recomanda in raceli,stari gripale,congestii pulmonare,nevralgii intercostale,boli de sange,contracturi musculare,etc.

TERAPIA REIKI este recunoscuta ca tehnica de vindecare. REIKI este un sistem si se traduce astfel: REI = intelepciune si luminozitate divina; KI = energie vitala, forta universala. In terapia REIKI energia circula dinspre mainile terapeutului catre corpul pacientului si este folosita pentru a vindeca pielea, organele si sistemul imunitar, dar si pentru a contribui la eliberarea organismului de toxine. Prin aplicarea mainilor pe corp sau deasupra lui, in cadrul unui tratament REIKI se indeparteaza blocajele energetice, vindecarea producandu-se la toate nivelurile corpurilor fizic, emotional, mental si spiritual. Tratamentul REIKI se poate face combinat cu alte metode de tratament cum ar fi Masajul. In urma unei sedinte de REIKI va veti simti relaxat si plin de energie.

Prin AROMATERAPIE , desi se actioneaza doar asupra mirosului, se pot obtine efecte benefice neasteptate si complexe. Aceasta pentru ca aromele actioneaza simultan, pe toate planurile fiintei: in plan fizic, emotional, mental si chiar spiritual.

MELOTERAPIA este o terapie care foloseste influentele sonore armonioase. Studiile stiintifice din domeniu, au demonstrat ca muzica modifica undele cerebrale si frecventa cardiaca. Muzica este o minune a lumii deoarece trezeste spiritul de libertate, constiinta, indeparteaza pesimismul si melancolia, imbunatateste calitatea somnului si creativitatea, reducand starile de stres si depresie.  Meloterapia poate avea un puternic efect contra durerilor si oboselii deoarece stimuleaza eliberarea de endorfine, asa-numitii hormoni ai fericirii. Prin meloterapie pot fi tratate agresivitatile ascunse, tulburarile mentale sau afective, anumite blocari, dar si cateva boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de alimentatie.

Program: L-V: 8-20

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.