Ghidul Serviciilor
Kinovet-Cabinet Veterinar- Ploiesti
inapoi la firma 136 vizite
Poza Deparazitare
Foto

Deparazitarea interna si externa la animale. Cand si de ce trebuie facuta Primavara indeplineste cerintele perfecte pentru dezvoltarea parazitismului la animale. Cresterea temperaturii, umiditatea ridicata si vegetatia abundenta sunt factori care influenteaza sistemul imunitar al acestora si creste riscul de infestare cu parazitii externi.

Contaminarea mediului ambiant este cea mai importanta sursa de paraziti, urmata de hranirea animalelor cu carne cruda sau insuficient preparata termic, care duce la dezvoltarea parazitilor interni. Femelele gestante pot transmite acesti paraziti puilor prin placenta, in cazul unei lipse a deparazitarii.

Tipul de paraziti la animale si simptome ale infestarii Parazitii intestinali (ascarizii, teniile sau coccidiile) sau parazitii externi (capuse, purici, dermatofiti) provoaca simptome care ii dau de gol, cum ar fi:

Lipsa tratamentului conduce la migrarea acestora catre organele din corpul animalului, provocand astfel diverse reactii din partea acestuia:

De multe ori, aceste infestatii pot fi grave, parazitozele fiind letale sau acestea pot actiona fara semne specifice, motiv pentru care deparazitarea se face regulat.

Deparazitarea externa Exista diverse produse antiparazitare, ce se gasesc sub forma de spray, pilule ori pudra, si se administreaza animalelor in functie de varsta lor. Astfel, la 4 saptamani este de preferat sa utilizam pudra sau spray-ul antiparazitar, iar la varsta de 7-8 saptamani, deja ii putem administra animalului pilule. Pentru a prelungi durata de protectie, este de preferat sa se utilizeze zgarda antiparazitara, deoarece durata produselor specificate anterior este de doar o luna.

Calendarul deparazitarii interne la caini si pisici

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.