Ghidul Serviciilor
Kinovet-Cabinet Veterinar- Ploiesti
inapoi la firma 136 vizite
Poza Operatii uzuale - chirurgie veterinara
Foto

Chirurgia tesuturilor moi Chirurgia tesuturilor moi reprezinta, de fapt, orice fel de interventie chirurgicala care nu e facuta pe oase/articulatii, pe inima sau pe sistemul nervos. Practic, intra aici de la interventiile de eliminare a unor obiecte straine sau a unor sectiuni bolnave din intestin, pana la scoaterea pietrelor din vezica urinara sau extirparea unei bucati din ficat. Avem aparatura si conditiile necesare pentru a face oricare din aceste interventii, la cel mai inalt nivel.

Sutura plagilor Pentru ca uneori sunt nazdravane si isi baga nasul in cele mai nastrusnice locuri sau, pur si simplu, pentru ca se mai intampla si accidente, animalele de companie ajung destul de des la noi cu taieturi. Suntem pregatiti sa le curatam plagile si sa intervenim chirurgical pentru a favoriza cicatrizarea, cu ajutorul unor materiale resorbabile sau neresorbabile, dupa caz. Asta inseamna fie o cusatura propriu-zisa, prin folosirea unui fir trecut printr-un ac, fie agrafe montate pe un mic aparat automat.

Herniile Prin definitie, hernia reprezinta iesirea unui organ din cavitatea in care se gaseste in mod normal. Este o boala care poate afecta cainii si pisicile, la fel cum ii afecteaza si pe oameni. Unele hernii pot fi descoperite inca de la nastere, in vreme ce altele pot sa apara in timpul vietii, ca urmare a unor traumatisme sau in urma unor probleme musculare. Fie ca este vorba de o hernie ombilicala, inghinala sau diafragmatica, lipsa tratamentului sau a interventiei chirurgicale, dupa caz, poate pune in pericol viata animalului.

Luxatiile Luxatia este o afectiune ortopedica destul de frecventa la caini si pisici, mai ales in randul raselor foarte energice si jucause. Se produce atunci cand doua sau mai multe segmente osoase se deplaseaza in urma unei traume. De regula, indiferent ce parte a labutei este afectata, afectiunea nu pune in pericol viata animalului, dar este bine sa se intervina imediat, intrucat durerile sunt foarte mari. Practic, animalul nu poate suporta greutatea corpului pe membrul afectat si va schiopata sever. E semn ca trebuie facuta o radiografie atunci cand zona respectiva se umfla, devine calda, vinetie sau rosie.

Extractia corpilor straini din intestine Curiozitatea animalelor de companie se traduce, de multe ori, si prin a ingera lucruri necomestibile. Ca vorbim de o bucata dintr-o minge, un ciucure din covor sau o bucata din jucaria de plastic, se intampla sa ajunga in organismul lor si obiecte nedigerabile. Iar de aici incepe chinul, mai ales daca nu ai observat ce s-a intamplat. Odata ce animalul incepe sa vomite, sa nu mai vrea sa manance sau sa bea apa, iar apoi sa se constipe, e semn ca a inghitit ceva ce a ramas intepenit in esofag, stomac sau chiar in intestin. In functie de locul in care se afla, corpul strain poate fi eliminat prin endoscopie sau prin interventie chirugicala.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.