Ghidul Serviciilor
Regal Fermierul Produse Si Accesorii Pentru Solarii, Gradini Si Ferme Galati
inapoi la firma 111 vizite
Poza Folie profesionala solarii
Foto

FOLIE PROTECTIE TERMICA SI ANTIPICURARE - 3.2 m 14,90 Lei / kg

Foliile de interior pentru dublare sunt utilizate pentru a asigura o foarte buna izolare termica a serelor si solariilor si pentru a reduce cheltuielile cu energia termica in timpul anotimpurilor reci.

Folia de interior pentru dublare este instalata in general orizontal intre cultura si folia care acopera sera sau solarul. Se mai poate utiliza pentru dublarea interioara a peretilor serei/solarului. In acest fel se creeaza un microclimat optim pentru dezvoltarea si cresterea culturilor. Fiind transparenta, lumina necesara dezvoltarii plantelor este lasata sa treaca, in schimb, datorita aditivilor IR prezenti in folie caldura este impiedicata sa se piarda din sera sau solar in exterior.

  Avantajele foliei termice anticondens

   

Proprietati mecanice ridicate: Proprietatile mecanice ale foliei depind de polimerii utilizati si de tehnologia de productie. In Politiv s-au utilizat si se utilizeaza doar materiale sofisticate furnizate de cei mai importanti furnizori de polimeri si aditivi si extrudere complet computerizate. Foliile Politiv respecta standardul israelian 821, standardele europene ISO si ASTM - click aici pentru a vedea standardele certificate).

Stabilitate UV  (durabilitatea foliei): Foliile fara stabilizatori UV s-ar deteriora dupa cateva luni (4-6 in functie de grosimea foliei). Pentru a ajunge la durabilitatea dorita, adaugarea stabilizatorilor UV este necesara. Tipul stabilizatorilor UV si procentajul acestora in folie depind de durata de viata dorita a foliei, zona in care va fi utilizata (radiatia totala), grosimea foliei, structura serelor sau solariilor, precum si a pesticidelor si ingrasamintelor utilizate in interiorul acestora. Atunci cand este utilizat sulful si clorul in interior serelor sau solariilor, trebuie utilizat la producerea foliei pentru dublura un pachet special de stabilizatori UV.

Transmisia maxima a luminii la spectrul vizibil (TLT): Energia de la soare este transmisa prin folie catre planta, unde antreneaza procesul de fotosinteza. Transmisia totala a luminii a foliei in spectrul radiatiei active fotosintetice (400-700 nanometrii) este extrem de importanta. Intensitatea acestor lungimi de unda (interval PAR) influenteaza in mod direct cresterea si dezvoltarea masei foliare a plantelor.

 

Proprietati optionale:

Aditivi termici (IR): In timpul zilei, aerul din interiorul serei/solarului se incalzeste. Noaptea, cand temperatura exterioara se raceste, in cazul utilizarii foliilor obisnuite se inregistreaza pierderi substantiale de caldura prin radiatia inversa spre exterior, temperatura din interiorul serei/solarului reducandu-se prin re-emiterea de radiatii in intervalul infrarosu. Pentru a preveni aceasta pierdere de radiatii sunt incorporati in folie aditivi speciali. Acesti aditivi blocheaza radiatia IR si ajuta la mentinerea temperaturii in interiorul serei/solarului prevenind deteriorarile cauzate de inghet si temperaturi joase.

Difuzia luminii (Light diffusion): Lumina directa a soarelui (lumina nedifuza) poate cauza efect de "umbra" si "arsuri solare". Aditivii de difuzie a luminii vor imprastia lumina directa. Astfel, se previne efectul de "umbra" si de "arsura solara". Difuzia luminii creste eficienta fotosintetica prin furnizarea unei lumini mai omogene din toate directiile oferind avantajul cresterii cu auto-umbrire, cum ar fi in cazul castravetilor, tomatelor, dovleceilor, trandafirilor si altor plante. Acest tip de folie este potrivit pentru zonele cu radiatie foarte mare si in cazul culturilor cu densitate foarte mare, unde este nevoie de imbunatatirea acesibilitatii luminii.

Anti-ceata/Anti-picurare (Anti-fog/Anti-drip): Aerul cald contine mai multa umiditate decat aerul rece. Noaptea, temperatura din interiorul serei/solarului scade, ca urmare, vaporii de apa din aer condenseaza sub forma de picaturi mici discrete. Efectul de formarea a cetii:

Pentru a preveni cele de mai sus, se adauga aditivi speciali. Acesti aditivi modifica suprafata foliei in asa fel incat picaturile de apa sunt transformate intr-o pelicula invizibila continua de apa.

Anti-ceata (anti-mist): Ceata se formeaza intr-o sera/solar atunci cand temperatura scade si umiditatea relativa a aerului atinge saturatia iar sera/solarul este acoperita cu folie ce contine aditivi Anti-fog/Anti-drip. Ceata densa are un impact negativ asupra plantelor, frunzele acestora fiind acoperite de un strat subtire umed, atat deasupra cat si dedesubt, impiedicand ajungerea razelor solare la suprafata frunzei ore intregi in dimineata urmatoare noptii in care a aparut acest fenomen.

  EFECTUL DE TERMICITATE AL FOLIEI DE POLIETILENA  La prima vedere ar parea ca efectul de termicitate are efect asupra temperaturii aerului din sere si solarii, efect care de altfel este si criteriul dupa care se considera daca o folie isi face treaba. Cel mai important aspect de care trebuie tinut cont intr-o sera sau solar este asigurarea si mentinerea unei temperaturi optime de crestere si dezvoltare a plantelor. Daca aerul este cald in timpul noptii, acest aer imparte o parte din caldura sa plantelor, dar aerul este un transportor foarte slab de caldura, in concluzie exista o limita pana la care aerul poate incalzi plantele deoarece o foarte mare parte din caldura se pierde prin raditie si convectie. Cu alte cuvinte plantele pierd caldura cu ajutorul aerului care o transfera mai departe in atmosfera. Viteza cu care are loc acest fenomen este puternic influientata de tipul foliei utilizate la acoperirea serei sau solarului. Foliile de acoperire profesionale, care prezinta aditivi IR (de termicitate) reflecta o parte importanta din radiatia de caldura, care in mod normal s-ar degaja in atmosfera, inapoi in sera sau solar. Foliile care nu prezinta acest tip de aditiv (foliile normale fara aditiv IR) nu au proprietatea de a reflecta caldura inapoi in sera sau solar mentinand astfel o temperatura mai ridicata decat afara, lasand sa se piarda pe timpul noptii, cu viteza foarte mare toata caldura acumulata in timpul zilei. Efectul de pastrare a temperaturii optime de crestere si dezvoltare al plantelor de catre folia cu aditivi IR nu este singurul avantaj pe care acest tip de folie in prezinta. Alt avantaj foarte important pe care il prezinta este faptul ca efectul de condensare al apei pe suprafata plantelor (care sunt mai calde) va aparea doar in ultima instanta dupa ce umezeala s-a condensat pe alte suprafete mai reci decat plantele. Datorita faptului ca asigura constant un plus de 3-6°C in plus in sera sau solar fata de temperatura de afara pe timpul noptii in conditiile in care nu se incalzeste deloc sunt economisite cu 25-30% costurile cu incalzirea, se asigura o timpurietate de 7-10 zile fata de culturile invelite cu folie normala si creste considerabil a productivitatea si calitatea culturilor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.