Ghidul Serviciilor
Voinea Conta Expert Constanta
inapoi la firma 61 vizite
Poza Desfiintari firme
Foto

Echipa noastra va ofera consultanta specializata cu privire la toate etapele procesului de desfiintare a unei firme. Avand experienta in contabilitate si consultanta fiscala, gasim cele mai bune solutii pentru a oferi servicii de calitate. Fie ca este vorba de gestiune, infiintare sau desfiintare a firmei.

Dizolvarea-lichidarea-radierea sunt cele 3 etape succesive ale procesului de desfiintare al unei firme. Fiecare etapa a acestui proces presupune intocmirea unor documente distincte. Efectuarea unor demersuri si finalizarea cu succes a unei etape referitoare la dizolvare permite intrarea in etapa de lichidare si ulterior radierea firmei din evidentele Oficiului Registrului Comertului.

Dizolvare SRL

Dizolvarea societatii poate fi consecinta unei situatii de drept sau de fapt si este expresia vointei asociatilor (cazul dizolvarii voluntare), sau a unor persoane, institutii, factori, imprejurari din exterior.

Dizolvarea SRL-ului pregateste etapa lichidarii patrimoniului. Astfel, daca societatea nu este profitabila, asociatul poate opta pentru dizolvarea SRL-ului.

Dizolvarea este faza incipienta a procesului de desfiintare a firmei.

Dizolvarea voluntara a unui SRL, acte necesare:

SOLICITA INFORMATII Lichidare SRL

Operatiunile de lichidare a societatilor comerciale sunt reglementate de art. 246 – 264 din Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si de Legea nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Operatiunile pentru lichidarea unui SRL sunt:

Documente necesare:

SOLICITA INFORMATII Radiere SRL

In cazul in care un SRL nu este profitabil, administratorul acesteia poate opta fie pentru dizolvarea-radierea firmei, fie pentru suspendarea temporara a activitatii. Procesul de desfiintare a unui SRL presupune, de regula, doua etape: cea de dizolvare si cea de radiere. De cele mai multe ori, radierea unui SRL este un proces relativ simplu, insa exista si situatii complicate, mai ales in cazul in care SRL-ul are mai multi asociati.

Cele doua etape (dizolvarea si radierea SRL-ului) implica intocmirea si depunerea unor acte/ cereri/ hotarari, realizarea unor situatii financiare de lichidare, achitarea taxelor si tarifelor legale aferente.

Pentru a radia cat mai simplu si cat mai repede un SRL si pentru a evita diferite probleme si drumuri inutile, cea mai buna solutie este sa apelati la un specialist. Acesta o sa va explice cu exactitate ce pasi trebuie sa urmati, o sa va ajute cu intocmirea tuturor cererilor si actelor necesare si o sa realizeze situatia financiar-contabila finala a SRL-ului.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.