Ghidul Serviciilor
Man Engineering Partners - Tablouri Si Instalatii Electrice, Automatizari Si Actionari Electrice, Constanta
inapoi la firma 115 vizite
Poza Compensarea energiei reactive
Foto

Energia reactiva este forma de energie suplimentara care serveste pentru producerea si întretinerea câmpurilor magnetice si care este consumata pe lânga energia activa, de receptoarele electrice prevazute cu bobinaje, cum sunt motoarele electrice sau transformatoarele. Energia reactiva nu are nici un efect benefic. Astfel ca puterea reactiva încarca reteaua de transport si distributie, si este o energie injectata de consumator în retea.

Nu energia reactiva în sine costa, ci trimiterea acestei energii de catre consumator în retelele distribuitorului, pentru ca încarca aceste retele. Retelele electrice nu au capacitate nelimitata de transport a energiei, de aceea orice încarcare a retelei este masurata de distribuitor si taxata dupa tarife reglementate. Daca nu ar exista energie reactiva, distribuitorii ar avea costuri mult mai mici de constructie sau extindere a retelelor electrice, si de mentenanta.

Avantaje

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.