Termenul de certificare forestiera FSC reprezinta prescurtarea Forest Stewardship Council – organizatie nonguvernamentala fondata in anul 1993 cu scopul de a promova un sistem de management responsabil al padurilor din toata lumea.
Atrubutiile acestei institutii sunt:
Contacteaza-ne acum! Ce presupune certificarea forestieră FSC?
Certificarea forestiera este un proces realizat in urma unui audit de catre o organizatie independenta precum ISOGOLD CONSULT.
In urma acestui proces se certifica faptul ca o anumita zona forestiera sau un anumit proces (ce utilizeaza ca materie prima lemnul) detine toate normele agreate de standardul international de management responsabil FSC.
Prin acest certificat FSC o firma sau o institutie poate comercializa materie bruta (masa lemnoasa) si/sau produse finite (ex: mobilier realizat din lemn)
Transparenta este unul din punctele importante pentru obtinerea unui certificat forestier FSC. Proprietarul unui fond forestier sau a unei afaceri care are la baza comerul cu produe de natura forestiera demareaza acest proces prin depunerea unei cereri de audit forestier.
Acest demers este un demers voluntar si implica mai multi factori precum:
solicitarea unui audit FSC
consultarea publica (implicarea factorilor locali – partea civila)
rezolvarea reclamatiilor (in cazul in care acestea exista)
asigurarea intregului lant de certificare (de la extractia masei lemnoase pana la cumparatorul final)