Ghidul Serviciilor
Dr. Andreea Lupu - Fizioterapie Kinetoterapie In Constanta
inapoi la firma 69 vizite
Poza Fizioterapie
Foto

Fizioterapia este stiinta care studiaza mecanismele de actiune ale factorilor fizici. Fizioterapia are importante efecte antialgice, de calmare a durerii, antiinflamatorii, decontracturante, imbunatatirea sau mentinerea mobilitatii articulare, imbunatatirea sau mentinerea fortei musculare.

Fizioterapia are la baza urmatoarele principii:

Fizioterapia utilizeaza urmatorii factori fizici:

Electroterapia este o metoda ce tine de fizioterapie care foloseste ca sursa principala curentul electric. Electroterapia cuprinde mai multe tipuri de curenti:

Pe langa electroterapie, fizioterapia mai cuprinde si folosirea magnetoterapiei ce reprezinta folosirea unui camp magnetic de joasa frecventa, ultrasonoterapia si laserterapia.

• Hidroterapia este ramura fizioterapiei ce reprezinta utilizarea apei ca agent terapeutic sub orice forma si la orice temperatura. Beneficiile apei sunt multiple de la relaxarea musculara, la scaderea durerii, faciliteaza miscarea, creste forta musculara si rezistenta musculara datorita rezistentei apei, reduce inflamatia datorita presiunii hidrostatice, imbunatateste echilibrul si stabilitatea, combate insomnia si stresul. Tratamentele de hidroterapie pot fi aplicate prin bai simple, bai partiale sau generale, bai de plante, bai cu bule, dus subacval care combina atat efectul termic al apei cat si efectul mecanic exercitat de apa aplicata cu presiune asupra corpului.

• Kinetoterapia este parte integranta a fizioterapiei ce face parte din medicina fizica si studiaza mecanismele neuromusculare si articulare care ii asigura omului activitatile mortice normale. Kinetoterapia are la baza miscarea efectuata prin programe de recuperare medicala bine structurate, care au ca scop refacerea unor functii diminuate. Kinetoterapia poate fi aplicata si in scop profilactic. Programele de kinetoterapie sunt special adapdate in functie de nevoile pacientului si in functie de scopul si obiectivele urmarite pentru fiecare pacient.

• Masajul ca ramura a fizioterapiei, reprezinta un grup de manevre manuale care aplicate pe suprafata corpului au scopul de a obtine anumite efecte fiziologice, profilactice si terapeutice.

• Kinesio Tapingul este o alta metoda de fizioterapie care foloseste benzi elastice medicale folosite pentru bandajare neuro-musculara. Utilizand diferitele tehnici de aplicare pot fi obtinute mai multe efecte: ameliorarea durerii, imbunatatirea functiei musculare prin reglarea tonusului muscular, sustinerea functiei articulare prin cresterea stabilitatii, drenaj limfatic.

Fizioterapia este o terapie de care puteti beneficia cand va confruntati cu o durere constanta, durere acuta sau cronica. Pentru a beneficia de tratamentele de fizioterapie aveti nevoie de un consult amanuntit efectuat de medicul specialist, care va va prescrie tratamentul individualizat.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.