Ghidul Serviciilor
Clinica De Psihoterapie Bucuresti
inapoi la firma 59 vizite
Poza Terapie pentru copii si adolescenti
Foto

Psihoterapia se referă la o varietate de tehnici si metode utilizate pentru a ajuta copiii si  adolescentii care intampină dificultăti în ceea ce prive?te emotiile sau comportamentul lor. Desi există diferite tipuri de psihoterapie, fiecare se bazează pe comunicare ca instrument de bază pentru a aduce schimbări în sentimentele si comportamentele unei persoane. Sesiunile de lucru se pot desfăsura cu un copil, mai multi copii sau întreaga familie. La copii  jocul, desenul, construirea si imitarea sunt modalităti importante de impărtăsire a sentimentelor si de rezolvare a problemelor.

Relatia care se dezvoltă între terapeut si omul din fata lui este foarte importantă. Copilul sau adolescentul trebuie să se simtă confortabil, sigur si înteles. Acest tip de mediu de încredere îl face mult mai usor pe copil să-si exprime gândurile si sentimentele pentru a atinge potentialul maxim.

În timpul psihoterapiei copiii si adolescentii primesc sprijin emotional, rezolvă conflictele cu ceilalti, înteleg sentimentele si problemele si incearcă noi solutii la problemele vechi. Obiectivele terapiei pot fi specifice (schimbarea comportamentului, relatii imbunătătite cu prietenii sau familia) sau generale (mai putină anxietate, o mai bună stimă de sine). Durata psihoterapiei depinde de complexitatea situatiilor care pot fi: neîncredere, vinovătie, frică, rusine, timiditate, sentimente de inferioritate, conflicte cu colegii, dificultăti în îndeplinirea sarcinilor scolare, comportament opozant, dependenta de tehnologie, tulburări alimentare, neputinta de a-si face prieteni. 

Un copil sau un adolescent împăcat cu sine îsi va atinge mai usor doza de fericire, pentru că nu are atâtea ziduri ridicate în jurul lui. Si va deveni un adult sănătos emotional, asa cum ne dorim toti să fim.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.