Ideea din spatele unei alimentatii vegetariene sau vegane este pe cât de simpla, pe atât de sanatoasa. Dorim sa adaugam în dieta zilnica, chiar si lânga mancarea gatita, cantitati cât mai importante de origine vegetala, careia nimeni nu îi poate contesta calitatile nutritionale concentrate.
Produsele vegetale au un PH mai ridicat, sunt alcaline si contribuie la reducerea aciditatii excesive data de stres sau diverse boli.
Meniurile raw food înseamna alimentatia vegana fara foc, pe când meniurile vegane înseamna ingredientele de origine vegetala, fara cele de origine animala. Alimentele de baza sunt: legumele, germenii si vlastarii, semintele si nucile, fructele naturale, alge marine etc.
Toate aceste ingrediente se pot combina corect din punct de vedere nutritional si pe gusturile gurmanzilor. Când vorbim despre meniuri vegetariene, nu ne referim doar la salate goale, alimentatia vegetariana cuprinzând foarte multe retete la care multi nici nu au visat.v
Vegetarian, vegan sau raw vegan?
Care este, de fapt, diferenta între acesti termeni?
Vegetarianismul este o dieta – limitandu-se la alimentatie. Vegetarieni consuma orice aliment de origine vegetala, însa nu includ în dieta lor nici un fel de sortiment de carne. Cei mai multi, nu au nici o problema în a consuma oua sau lactate. Veganismul este un stil si o filosofie de viata în sine, care cauta excluderea folosirii animalelor pentru mâncare, îmbracaminte sau orice alt scop, în timp ce adeptii unei diete raw vegane consuma alimente vegetale neprelucrate si nepreparate termic. Dieta poate sa includa: fructe si legume proaspete, seminte, nuci, cereale, si alge marine. Dieta este fundamentata de ideea potrivit careia enzimele trecute prin foc se distrug sau se altereaza.
Mai putina grasime, mai putini carbohidrati, slabe sanse spre deloc de a deveni obez, enzime, vitamine, minerale, fibre etc. – alimentatia vegana sau preponderent vegana contine nutrienti care ne vor ajuta sa ne pastram corpul sanatos, tânar si bine întretinut.