Ghidul Serviciilor
Electrician 365.ro , Interventii Instalatii Electrice Non Stop - Bucuresti
inapoi la firma 128 vizite
Poza Impamantarea instalatiilor electrice
Foto

Împamântarile instalatiilor electrice

Principalul motiv pentru a executa împamântarea instalatiilor electrice îl reprezinta siguranta. Daca toate echipamentele electrice conectate la retea sunt împamântate si una din izolatii se defecteza, nu va exista un voltaj periculos pe suprafata carcaselor acestora.

Daca faza atinge carcasa aparatului corect împamântata, va avea loc un scurt circuit si astfel siguranta fuzibila se va arde sau sau în cazul sigurantelor automate, aceasta se va deconecta. În momentul în care siguranta se declanseaza, pericolul este îndepartat.

Mai multe despre riscurile la care va expuneti atunci când hotarâti sa incredintati aceste lucrari bazându-va pe criteriul mesterului cel mai ieftin.

 

Scopul împamântarii:1. Siguranta fata de viata umana / fata de cladiri / fata de echipamente

2. Protectie la supra sarcina

3. Stabilizarea tensiunii

Metode de executie a împamântarilor:

1. Împamântarile cu Placa MetalicaÎn general în executia acestor tipuri de împamântare se folosesc placi metalice din Fe (Fier) cu dimensiunea minima de 600 mm x 600 x 12 mm,  sau placa din Fe (Fier) Galvanizata de dimensiunea 600 mm x 600 mm x 6 mm. Deasemena se pot utiliza placi din cupru cu dimensiunea 600 mm x 600 mm x 3.5 mm. Aceasta se îngorapa la minimum 3.5 metri adâncime, în pozitie verticala. Conectarea la aceasta se face cu platbanda (de minimum 50 mm x 6 mm) prinsa cu suruburi galvanizate, cu care se ajunge la suprafata. Se utilizeaza straturi alternative de carbune si sare pentru îngroparea acestora, totalizând nu mai mult de  1.5m de la baza gropii. Aceste tipuri de împamântari se preteaza pentru constructiile unifamiliale rezidentiale de dimensiune mica si medie.

Legenda:

1. Stâlp de distributie energie electrica2. Bransament electric aerian3. Contor Electric4. Plantbanda Împamântare5. Tablou de sigurante6. Sigurante automate7. Straturi alternative sare/nisip si carbune8. Placa metalica de împamântare9. Priza tip SCHUKO cu împamântare10. Nivelul solului

2. Împamântarile cu TeavaSe pot efectua împamântari cu teava galvanizata de minimum 75 mm diametru, sudate din 3 în 3 metri cu platbanda de minim 75mm galvanizata, formându-se astfel o forma rectangulara. Platbandele vor avea un numar total de 6 gauri pentru a conecta împamântarea din firida de împamântare. Se utilizeaza metoda Auger în acest scop.

Aceste gropi sunt în general umplute cu straturi alternative de carbune si sare.

ATENTIE: Sarea desi are proprietati de crestere a conductivitatii, NU este recomandata întrucât este extrem de coroziva. Se pot utiliza în schimb straturi alternative de carbune si nisip.

 

Echipele noastre de electricieni efectueaza lucrari de executie a instalatiilor de împamântare în toate sectoarele Bucurestiului precum si în Ilfov. Putem aloca în regim de urgenta un electrician în Sector 1, Sector 2, Sector 3, Sector 4, Sector 5, Sector 6 Bucuresti, autorizat ANRE pentru verificarea instalatiilor de împamântare si executia acestora respectând cele mai înalte standarde în vigoare.

Pentru informatii suplimentare  si programari nu ezitati sa ne contactati.

 

0731.862.891  (apel cu tarif normal)

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.