Ghidul Serviciilor
Electrician 365.ro , Interventii Instalatii Electrice Non Stop - Bucuresti
inapoi la firma 125 vizite
Poza Verificare PRAM
Foto

Pentru ce este necesara masuratoarea PRAM

Primul pas pentru siguranta personalului care exploateaza sau utilizeaza echipamente si aparaturi electrice îl reprezinta verificarile si inspectiile periodice ale prizelor de pamânt si a împamântarilor denumite si PRAM. În urma testarilor si verificarilor PRAM, tehnicienii nostri cu experienta va vor înmâna un certificat PRAM, necesar în conditiile legii.

 Certificat sau Aviz PRAM

Verificarile periodice PRAM au o importanta deosebita deoarece eventualele abateri de la normele legale pot avea consecinte extrem de grave asupra imobilelor si/sau vietilor omenesti. În acest sens recomandam cu tarie efectuarea acestor masuratori la termenele scadente, precum si de fiecare data când considerati ca instalatia electrica trebuie verificata.

Buletin PRAM

Printre serviciile de care vor beneficia toti colaboratorii nostri se numara si eliberarea unui buletin PRAM, ce are ca scop verificarea si prevenirea anumitor pericole ce pot fi suferite la locul de munca, precum electrocutarea, împiedicarea aparitiei incendiilor sau deteriorarea si distrugerea elementelor de natura electrica si electronica, pentru institutiile care utilizeaza anumite substante ce pot conduce la producerea unor astfel de evenimente.

Un astfel de document contine informatii importante despre persoana care a efectuat masurarea si verificarea unui sistem de împamântare, a unui prize de împamântare sau a altor astfel de proceduri, dar si alte specificatii tehnice, precum tipul aparaturii utilizate, conditiile masurarii si copii dupa documente care sa ateste veridicitatea si validitatea procedurilor urmate si a autorizatiei PRAM emise.

Masurarea rezistentei de dispersie

Prin masurarea rezistentei de dispersie a prizei de pamânt si a continuitatii instalatiei de legare la priza de pamânt se poate verifica gradul de protectie pe care îl asigura aceasta instalatie împotriva electrocutarii. De asemenea, în acelasi mod se poate constata gradul de uzura a instalatiei existente.

În urma masuratorilor PRAM putem interveni la timp pentru a efectua eventualele reparatii necesare în scopul evitarii accidentelor.

Frecventa masuratorilor PRAM

Conditiile atmosferice precum si procesele naturale de îmbatrânire a instalatiei electrice pot avea o influenta considerabila asupra fiabilitatii si eficientei instalatiei de împamântare. Functionarea de lunga durata a instalatiilor electrice precum si modificarea conditiilor de exploatare reprezinta scopul masuratorilor periodice si a verificarilor PRAM.

Frecventa cu care o instalatie electrica este masurata PRAM trebuie sa fie determinata de tipul instalatiei, de calitatea mentenantei precum si de tipul echipamentelor utilizate. Trebuie de asemenea luate în considerare si influentele externe.

Cel putin anual se vor masura: Continuitatea racordurilor la centurate de împamântare la TEG, de la TEG la fiefare TED, conditia si starea barelor PE, continuitatea nulului de protectie din barele PE ale fiecarui TED, pana la locul de racord al consumatorilor.

Conform normativului I7/2011, durata maxima de verificare a unei prize de pamânt este de 2 ani în medii putin periculoase si anual în conditii periculoase. În cazul exploatarilor realizate la nivel subteran, verificarea se va face de 2 ori pe an.

Cum ar trebui sa se realizeze corect masuratorile

Verificarile, nu doar ca ar trebui sa se realizeze  la un interval corespunzator si dupa anumite standarde în conformitate cu legislatia în vigoare, dar ar trebui sa contina o etapa complexa de masuratori PRAM, precum: verificarea si testarea sursei de împamântare si continuitatea acesteia, rezistenta sursei de izolatie, rezistenta de dispersie pentru prizele de pamânt, dar si verificarea aparatelor si instrumentelor de protectie. Procesul imediat urmator acestei proceduri este unul la fel de necesar, întrucât, dupa orice masurare periodica sau în regim de urgenta ar trebui sa se întocmeasca un raport care sa certifice rezultatele obtinute si conditiile de functionare ale circuitului si aparaturii.

Echipamente de masurare PRAM

În scopul efectuarilor de masuratori PRAM venim în întâmpinarea dumneavoastra cu una din cele mai avansate tehnologii disponibile pe piata, precum si cu personal experimentat si certificat ANRE. Importanta verificarii împamântarilor si prizelor de pamânt este vitala pentru siguranta dumneavoastra si a celor ce utilizeaza echipamente electrice. Singurul mod prin care va puteti proteja este prin verificare periodica efectuata de personal calificat si cu echipamente de masurare performante ce va garanteaza siguranta. Masuratori PRAM se pot efectua la domiciliul sau la adresa dumneavoastra în Bucuresti si Ilfov în regim de URGENTA.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.