Plantatie bio-ecologica
130 de hectare de vita de vie, cultivate cu Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Neagra, Sauvignon Blanc, Chardonnay si Shiraz, soi pe care Vasile Francu il considera „ideal pentru zona, extrem de valoros si de mare potential pentru ca ii plac solurile calcaroase si insorite”.
ESTE O PODGORIE TÂNARA, A CAREI ÎNFIINTARE A ÎNCEPUT ÎN ANUL 2006.
Plantatie bio-ecologica
Datorita caracteristicilor zonei -generoasa din punct de vedere termic – s-a optat dintru început pentru o preponderenta a strugurilor destinati producerii de vinuri rosii, corpolente, fara a-i omite însa nici pe cei destinati vinurilor albe, semiaromate. Soiurile de struguri cultivate pe întinderea celor 130 de ha sunt, în ansamblu: Cabernet Sauvignon, Syrah, Feteasca Nearga, Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
Fiecare bob de strugure este urmarit de la înmugurire pâna la coacere si fiecare picatura de vin este tinuta sub atenta observatie de la momentul zdrobirii boabei pâna la cel al maturarii complete a sevei sale.
Strugurii sunt culesi manual, cu atentie si grija.
Via nu primeste tratamente chimice, ci doar organice, agreate de organismele de certificare ecologica.