Ghidul Serviciilor
3D - Deratizare, Dezinsectie, Dezinfectie, Bucuresti
inapoi la firma 1605 vizite
Poza Dezinsectie daunatori
Foto

In climate reci, mustele pot supravietui doar cu oamenii. Mustele de casa se hranesc cu substante lichide sau semi-lichide alaturi de materiale solide care au fost inmuiate. Datorita aportului mare de produse alimentare, acestea depoziteaza fecale in mod constant, fiind unul dintre factorii care face ca insectele sa fie un purtator periculos de agenti patogeni. Ele sunt capabile sa trasporte peste 100 de agenti patogeni, cum ar fi febra tifoida, holera, salmonella, dizenterie bacilara, tuberculoza, antrax si viermi paraziti.Desi sunt muste de casa, limitate de obicei la asezarile umane, ele pot zbura cativa kilometrii de la locul de reproducere. Ele sunt active numai pe timpul zilei si se odihnesc noaptea in colturile camerelor, pe draperii, plafon etc.Mustele se hranesc cu fecale, rani deschise, sputa, alimente stricate, oua si carne. Ele scuipa saliva pe produsele alimentare solide si apoi il suge inapoi.

DescriereMustele sunt adaptate pentru circulatii aeriene si au de obicei au corpuri scurte, aerodinamice. Al doilea segment al toracelui contine aripile si muschii de zbor, este foarte extinsa, cu celelalte doua segmente reduse precum gulerele. Al treilea segment cuprinde mici structuri noduroase la aripile posterioare care ajuta la echilibrul in timpul zborului. O alta adaptare pentru zbor este reducerea numarului de ganglioni neurali si concentratia de tesuturi nervoase in torace.Mustele au capul mobil, ochii mari situati in partile laterale cu alti cinci ochi mici in partea de sus. Antenele iau o varietate de forme dar de multe ori sunt scurte pentru a permite inaintarea in timpul zborului.

Reproducere si dezvoltare

 Masculul zboara de obicei deasupra femelei in aceeasi directie dar apoi se intoarce in directia opusa. Acest lucru forteaza masculul sa se intinda pe spate pentru a mentine organele sexuale lipite de cele feminine sau torsiunea organelor genitale masculine care permite ca masculul sa se imperecheze ramanand in acelasi timp in pozitie verticala.Acest lucru face ca mustele sa aiba mai multe abilitati de reproducere decat majoritatea insectelor intr-un ritm mai rapid.Femela depune oule cat mai aproape de sursa de hrana, dezvoltarea fiind rapida permitand larvei sa consume cat mai mult intr-o perioada scurta de timp inainte de transformarea in adult.

In mai multe specii derivate, capul nu se distinge clar de restul corpului. Larvele au mici delimitari intre abdomen si torace si nu au membre, doar niste picioare mici carnoase dintr-un segment abdominal. Aceste lipsuri sunt o adaptare la un mediu bogat in alimente cum ar fi descompunerea materiei organice.

Nimfele pot lua diverse forme, iar in unele cazuri se dezvolta intr-un cocon de matase. Dupa procesul de dezvoltare, mustele traiesc cateva zile si au ca scop principal reproducerea si dispersarea surselor de hrana.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.