Ghidul Serviciilor
3Vet - Cabinet Veterinar Bucuresti
inapoi la firma 588 vizite
Poza Consultatii veterinare
Foto

Ce este consultatia?

Consultatia reprezinta examinarea unui pacient de catre medicul veterinar pentru stabilirea statusului clinic al animalului sau a unui diagnostic si indicarea tratamentului.

Ce implica o consultatie?

Consultatia, in cadrul medicinei veterinare, se realizeaza pe baza unui plan de examinare clihica bine stabilit unde sunt parcurse urmatoarele etape:

Important: planul de examinare nu este intotdeauna urmat de catre medicul veterinar, acesta avand autoritatea si capacitatea de a hotari ordinea de examinare. Evaluarea incepe intotdeauna cu aparatul suferind urmat de analizarea celorlalte aparate.

Care sunt metodele de examinare clinica a animalului?

Metodele de examinare clinica sunt alcatuite din doua grupe si anume: metode generale si metode speciale.

Metode generale: se folosesc obligatoriu in evaluarea clinica a animalului urmand ordinea corespunzatoare:

Metode speciale: investigatii menite sa completeze metodele generale ce nu au caracter obligatoriu, reprezentate de metode fizice (Rx, RMN, CT, ecografie, raclaj, punctie etc.), biochimice (analize de sange si urina etc.), biologice (bacteriologic, parazitologic, serologic, virusologic etc.)

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.