Ghidul Serviciilor
Marius Serban Pfa - Electrician Autorizat Bucuresti
inapoi la firma 530 vizite
Poza Atestare de electrician autorizat
Foto

Art. 1. Activitatea de atestare a calitatii de electrician autorizat se va desfasura in cadrul ANRE si filialelor acesteia prin colectivele constituite in acest scop.

Art. 2. ANRE va organiza in fiecare an doua examene pentru atestarea de electricieni autorizati. Un examen va avea loc in perioada de primavara si altul in perioada de toamna .

Art. 3. Examenul se va desfasura in Bucuresti si pe teritoriul celor sapte sucursale de distributie a energiei electrice prin filialele teritoriale ale ANRE.

Art. 4. Prin electrician autorizat se intelege persoana fizica, care a obtinut in urma promovarii examenului prevazut la art. 2, autorizarea de a proiecta, conduce, supraveghea, executa, si verifica lucrari de instalatii de utilizare a energiei electrice (instalatii electrice in aval de punctul de delimitare furnizor-consumator) si de a intocmi documentele necesare furnizorului de energie electrica in vederea incheierii contractului de furnizare, montarii instalatiei de masurare si conectarii la retea.

Art. 5. Calitatea de electrician autorizat are la baza principiul competentei si se poate dovedi prin legitimatia eliberata in acest scop de catre ANRE. Legitimatia este nominala, netransmisibila si constituie un document legal. Calitatea de electrician autorizat este organizata pe patru grade:

Gradul 1 - acorda competentele precizate la art. 4 pentru joasa tensiune si puteri pana la 10 kW inclusiv...

Gradul 2 - acorda competentele precizate la art. 4 pentru joasa tensiune si puteri pana la 100 kW inclusiv...

Gradul 3 - acorda competentele precizate la art. 4 pentru joasa si medie tensiune si puteri nelimitate...

Gradul 4 - acorda competentele precizate la art. 4 pentru tensiuni si puteri nelimitate...

Art. 6. Obtinerea calitatii de electrician autorizat necesita parcurgerea urmatoarelor etape: Sustinerea examenului de autorizare...Vizarea carnetului de electrician autorizat se face la 5 ani, dupa sustinerea unui nou examen...

Art. 7. Autorizarea obtinuta la oricare filiala a ANRE este valabila pe intreg teritoriul tarii.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.