Ghidul Serviciilor
Hanna Instruments Instrumente Si Aparatura Pentru Laboratoare Cluj
inapoi la firma 410 vizite
Poza Aparatura laborator industria alimentara
Foto

HI 84429 Minititrator şi pH-metru pentru acidul titrabil din produsele lactate

 

Măsurarea acidităţii şi importanţa ei în industria laptelui

Aciditatea are o foarte mare influenţă asupra gustului produselor lactate şi este deci un parametru foarte frecvent controlat pentru păstrarea calităţii laptelui. Creşterea acidităţii laptelui pe perioada depozitării este determinată de schimbările condiţiilor de depozitare. Există două metode fundamentale pentru analizarea acidităţii totale a produselor lactate: cu ajutorul titrării sau prin determinarea pH-ului (concentraţia de ioni de hidrogen). Analiza pH-ului, prin natura sa, furnizează doar un indiciu parţial asupra stării acidităţii produselor deoarece nu poate indica forţa acizilor din conţinutul acestora şi din acest motiv este preferabilă prima metodă. La rândul său, aciditatea măsurată cu ajutorul titrării poate fi exprimată în diferite unităţi de măsură, fiecare din acestea având la bază o cantitate determinată de hidroxid de sodiu ce trebuie folosită pentru titrare.Cele mai importante unităţi de măsură sunt următoarele:

ºSH — Soxlet Henkel degrees: obţinută prin titrarea a 100 ml de lapte cu 0.25N NaOH, folosind fenolftaleina ca indicator; este o metodă folosită mai mult în Europa Centrală.

ºTh — Thorner degrees: obţinută prin prin titrarea a 100 ml de lapte subţiat cu 2 părţi de apă distilată, cu 0.1N NaOH, folosind fenolftaleina ca indicator; metoda este folosită mai mult în Suedia.

ºD — Dornic degrees: obţinută prin prin titrarea a 100 ml de lapte subţiat cu 2 părţi de apă distilată, cu N/9 NaOH, folosind fenolftaleina ca indicator.

% l.a. — percent lactic acid: obţinută ca şi °D dar cu rezultatul împărţit la 100; este frecvent folosită în Marea Britanie, SUA, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.

HI 84429 este un pH-metru şi minititrator automat profesional cu un algoritm intern puternic şi eficient în analiza răspunsului primit de la electrodul pH în vederea determinării pH-ului şi a acidităţii produselor lactate. Aciditatea acestor produse poate fi exprimată în una din unităţile de măsură descrise mai sus. Aparatul HI 84429 este dotat cu o pompă peristaltică simplă şi ergonomică pentru a asigura o acurateţe maximă şi repetitivitate a măsurătorilor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.