Ghidul Serviciilor
Acatrans, Cluj Napoca - Gazonul Sintetic Terenuri De Sport
inapoi la firma 453 vizite
Poza Gazon artificial teren de fotbal
Pret: 1 RON
Foto

Unele cluburi de fotbal din Europa au instalat gazoane artificial/sintetice in anii 1980.In anul 1988 Federatia Engleza a interzis instalarea gazonului artificial/sintetic pe terenurile de fotbal deoarece provoca leziuni mai grave decat ar fi suferit pe gazonul natural.De altfel, gazonul sintetic/artificial si-a castigat o reputatie proasta printre fanii si jucatorii sporturilor/jocurilor desfasurate pe gazon sintetic/artificial.

In anul 1981,mai multe cluburi de fotbal au reintrodus gazonul natural in locul celui amenajat cu gazon artificial/sintetic,deoarece alunecarile efectuate de jucatori le provocau acestora arsuri pe suprafetele neacoperite de echipament.Din acest motiv multe din cluburi s-au plans si astfel FIFA si UEFA au interzis instalarea de gazon sintetic/artificial pe terenurile de fotbal.

Dupa anii 1990 interesul pentru gazon artificial/sintetic al asociatiilor nationale de fotbal si al cluburilor ,cu conditia ca acestea sa fie recomandate FIFA/UEFA.

UEFA s-a implicat puternic in diferite programe pentru a testa gazonul sintetic/artificial si a colaborat cu FIFA la stabilirea unor norme pentru testarea gazonului artificial/sintetic.Echipe comune ale UEFA/FIFA si a diferiti producatori de gazon sintetic/artificial au lucrat impreuna pentru a imbunatati calitatea gazonului artificial/sintetic.Indiferent de punctul de vedere al forurilor de conducere,critica in privinta amenajarii terenurilor de fotbal cu gazon sintetic/artificial continua din cauza leziunilor care le produce.

La inceputul anilor 2000 a inceput sa se dezvolte suprafata sintetica/artificiala umpluta cu nisip cuartos si granule de cauciuc.Aceasta noua generatie de gazon artificial/sintetic este considerata ca fiind mai sigura si net superioara din punct de vedere calitativ,mai ales in conditii de frig.Multe cluburi au instalat gazon artificial/sintetic ,cele mai multe din cauza starii proaste a terenurilor pe timpul iernii ,acestea fiind de cele mai multe ori inghetate si acest lucru ducand la anularea meciurilor de fotbal.

In februarie 2001,FIFA a lansat "Conceptul de Calitate FIFA”. UEFA a anuntat ca din sezonul 2005-2006 este permisa utilizarea gazonului sintetic/artificial in competitii. In 2008 s-a desfasurat primul meci international pe gazon artificial/sintetic pe o suprafata aprobata de FIFA si UEFA in Moscova,la stadionul Luzhiniki.

FIFA a stabilit un sistem de stele pentru gazonul sintetic/artificial, care a suferit o serie de teste, care sa determine calitatea si performanta gazoanelor artificial/sintetice.Terenurile de "2 stele” pot fi folosite pentru Turneele Finale precum si pentru EUROPA LEAGUE si faza calificarilor din LIGA CAMPIONILOR .  CONSTRUCTII TERENURI FOTBAL CU GAZON SINTETIC | TERENURI MINIFOTBAL GAZON ARTIFICIAL

Un teren plan, cu o consistentaegala, fara namol si fara portiuni lipsa, pe care se poate juca atat vara cat si iarna?

Gazonul artificial sau sintetic ofera conditii asemanatoare precum gazonul natural si aduce, in plus, diverse avantaje precum: costuri de intretinere zero, rezistenta sporita, posibilitatea de a folosi suprafata in orice anotimp.

Pentru ca functionalitatea unui teren de fotbal sa fie optima este necesara realizarea urmatoarelor obiective:Elaborarea si efectuarea proiectului in concordanta cu nevoile si dorintelor dumneavoastra.

Realizarea fundatiei (substructura aferenta terenului de joc).

Realizarea sistemului de drenaj (rigole, circuit scurgere, pante, canalizare).

Realizarea fundatiei stalpilor de nocturna si a sistemului de nocturna propriu-zis.

Pavimentarea suprafetei de joc si efectuarea marcajelor de fotbal.

Dotarea cu accesorii.

PENTRU REALIZAREA TERENURILOR DE MINIFOTBAL SI FOTBAL SE RECOMANDA O INALTIME A GAZONULUI DE MINIM 40 MM PANA LA 65 MM. CEA MAI RECOMANDATA DIMENSIUNE ESTE DE 50 MM SAU 55 MM DATORITA LIPSEI COSTURILOR DE INTRETINERE CU RECOMPLETAREA GRANULELOR DE CAUCIUC, A NISIPULUI SI A PERIAJULUI LUNAR SI GRADULUI MARE DE EXPLOATARE.

Gazon artificial de noua generatie

Athletico Bilbao, FC Barcelona, Olympique de Marseille, Paris Saint Germain si chiar Carolina Panthers, se antreneaza si joaca cel mai bine pe gazon artificial de noua generatie.

Din motive ecologice, acest gazon artificial este umplut cu granule de cauciuc reciclat, si este in mod particular adecvat pentru sporturi cu servire a mingei la distanta mare, cum ar fi pentru fotbal, rugby sau chiar fotbal american. Imbunatatirea constanta, produsele din aceasta gama au caracteristice privind jocuri similare cu acelea ale gazonului intretinut cu regularitate.

In particular, ele asigura numeroase avantaje pentru cluburi si autoritati locale: durata pentru care un gazon sintetic poate fi utilizat este aproape nelimitata, cu nivele de performanta stabile pe termen lung, si pista necesita o intretinere limitata in comparatie cu gazonul natural.

FIFA si UEFA au permis ca meciuri ale competitiilor ce urmeaza a fi jucate pe acest tip de suprafata de la 1 Februarie 2004

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.