Ghidul Serviciilor
Aevum Eco Consult
inapoi la firma 303 vizite
Poza Detalii produse oferite
Foto

a

A. ELABORARE STUDII DE MEDIU

A.1 DOCUMENTATII PENTRU OBTINEREA AVIZULUI / ACORDULUI DE MEDIU

Realizarea dosarului pentru depunerea de catre titular la APM, necesar solicitarii acordului de mediu, necesar pentru evaluarea initiala a proiectului (Conform Ord. 125/2010 al MMP-MO 274/27.04.2010)  

Obtinerea aprobarii de dezvoltare ( autorizatie de constructie). Conform noii legislatii Ordin 135/2010 metodologia prezentata in acest Ordin face parte integranta din procedura de emitere a aprobarii pentru dezvoltare.Memoriu de prezentare cnf.  Anexei 5 din Ord. 135/2010 ? Studiu de impact (raport privind impactul asupra mediului RIM) elaborat cnf. Ord 863/2002 Raport de mediu (RM) pentru obtinerea avizului de mediu Solicitarea şi obţinerea acordului de mediu sunt obligatorii pentru proiecte de investiţii noi şi modificarea substanţialǎ a celor existente, inclusiv pentru proiectele de dezafectare, aferente activitǎţilor cu impact semnificativ asupra mediului.

A.2 DOCUMENTATII PENTRU OBTINEREA AUTORIZATIEI DE MEDIU / AUTORIZATIE INTEGRATA DE MEDIU

Realizarea dosarului pentru depunerea solicitarii de obtinere a autorizatiei/ reactualizare

Bilant de mediu nivel 1 si 2 (BM1,BM2) conform Ordin 184/1997[ Bilant de mediu pentru inchidereFormular de solicitare autorizatie integrata de mediu (IPPC) cnf. OUG 40/2010 si OUG 152/2005 [ Raport de amplasament pentru autorizatie integrata de mediu (IPPC) [ Evaluare de riscElaborarea Bilanţului de mediu se realizează la solicitarea Agenţiei de Protecţia Mediului în vederea obţinerii Autorizaţiei de Mediu şi/sau Avizului de Mediu la schimbarea de proprietar. Procedurii de realizare a bilanţurilor de mediu). Solicitarea şi obţinerea autorizaţiei de mediu sunt obligatorii atât pentru desfăşurarea activităţilor existente, cât şi pentru începerea activităţilor noi.

 A.3 DOCUMENTATII TEHNICE PENTRU EVALUAREA RISCURILOR TEHNOLOGICE SI DE MEDIU  

Detalii produse:Raport de securitate (RS) - Specialiştii Aevum Eco Consult  elaboreaza Rapoarte de Securitate in conformitate cu HG nr. 804/2007 (cu modificările şi completările ulterioare) pentru companii din industria chimica, petrochimica, industria de petrol si gaze tinand cont de continutul si tematica impusa de aceste reglementari utilizand si diferite metodologii de calcul pentru:

Evaluarea riscului (ER) - Specialiştii Aevum Eco Consult a elaborat o metodologie de calcul a riscului de mediu pentru industria extractiva de titei si gaze, industria chimica, petrochimica care are la baza o serie de module interconectate.In cadrul acestor module in anumite situatii se folosesc diferite studii: studiu geotehnic, studiu chimic poluant, studiu pedologic, matrici de risc, criteriul de risc ALARP, diagrama Isihikowa, diferite metode de cuantificare a THP-ului in sol (Soxhlet, IR, GC), prelucrari statistice, evaluarea incertitudinii evaluarii riscului de anumiti factori (factori de mediu, fenomene de weathering, efecte sinergice).

 

A.4 STUDII DE CERCETARE SI INVESTIGARE SI REMEDIERE A CALITATII MEDIULUI

Detalii produse:

  • Studiile efectuate de catre Aevum Eco Consult au la baza o serie de investigatii referitoare la factori care pot influenta eficienta metodelor de depoluare a solurilor contaminate cu titei cum ar fi:  caracteristici fizice sol, compusi din sol (acid humic ,pH, umiditate,COT), caracteristici fizico-chimice-titei, constanta dielectrica a solventului cu care se realizeaza cuantificarea „THP-ului „ din sol varsta contaminarii, toxicitatea unor compusi din titei, diferite mecansime de adsorbtie a unor compusi din titei pe matricea organica a solului.
  • Optimizarea si verificarea datelor experimentale obţinute se realizeaza prin prin modelare matematică pe baza unor parametrii statistici, prelucrări ANOVA prin care se asigura acurateţea şi precizia corelărilor realizate intre factorii investigaţi. Prelucrările statistice analizeaza prin diferiţi parametrii statistici: dispersia de selecţie, abaterea standard a erorilor de estimare, testul t şi testul F pentru compararea împrăştierii rezultatelor funcţie de dispersia medie de selecţie, sm.
  • In acest mod se pot alege masuri adecvate deoaerece supraestimarea sau subestimarea THP-ului din sol prin determinarea analitica a unor hidrocarburi care nu arata adevaratul THP poate duce la stabilirea unui nivel de risc prea mare sau prea mic si implicit sa se aleaga masuri inadecvate de depoluare.

     In cadrul studiilor de cercetare se pot stabili:

      

      A.5 DOCUMENTATII TEHNICE PENTRU PREVENIREA POLUARII SI OPTIMIZARI DE MEDIU  

    A.6 ALTE TIPURI DE DOCUMENTATII - RAPOARTE, REGISTRE, EVIDENTE, GHIDURI  

    B. EXPERTIZE TEHNICE

    Expertizele de mediu realizate de Aevum Eco Consult sunt documentatii tehnico-stiintifice in care pe baza unor metodologii precise si a unor  calcule tehnologice, conform unor standarde europene sau americane se pot determina/evalua :

    Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
    Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
    Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.