Ghidul Serviciilor
Clinica De Chirurgie Estetica Medestet-Cluj Napoca
inapoi la firma 359 vizite
Poza Chirurgia sanului
Foto
Foto

De-a lungul anilor, factori cum ar fi sarcina, alaptatul, chiar si forta gravitatiei isi lasa amprenta asupra sanilor femeilor. Cum pielea isi pierde din elasticitate, sanii isi pierd forma si fermitatea, lasandu-se. Mamoplastia de reductie sau mastopexia pot reduce de asemenea marimea areolei mamare, (partea mai inchisa la culoare ce inconjoara mamelonul).

Daca sanii dumneavoastra au dimensiuni mici si si-au pierdut din volum de exemplu dupa sarcina implantele mamare in combinatie cu mastopexia le pot creste fermitatea si dimensiunile. Daca va gandeati sa urmati o reductie mamara, aceast text va ofera o intelegere a procedurilor de baza, si anume in ce conditii poate ajuta o reductie mamara, ce presupune acesta din punct de vedere operator si la ce rezultate va puteti astepta.

Inainte de a va decide in favoarea efectuarii interventiei, ganditi-va cu atentie la toate asteptarile dumneavoastra si le vom discuta impreuna cu ocazia consultatiei preoperatorii.

Multe femei aleg mastopexia deoarece sarcina si alaptatul le-au lasat pielea intinsa si un volum mai mic al sanilor. Daca va ganditi sa mai aveti copii, este bine sa amanati interventia. Nu sunt riscuri deosebite care v-ar putea afecta viitoarele sarcini (mastopexia nu interfera cu alaptatul), dar o sarcina ulterioara va poate afecta textura pielii din nou, iar rezultatele mastopexiei vor fi anulate.

Reductia mamara nu este o interventie simpla, dar este mai sigura daca este efectuata de un chirurg plastician cu experienta. Cu toate acestea, la fel ca si in orice interventie, exista intotdeauna posibilitatea aparitiei complicatiilor sau reactiilor nefavorabile la anestezie. Sangerarea si infectiile sunt rareori intalnite dupa acest tip de interventie, acestea putand cauza cresterea in dimensiuni a cicatricilor. Puteti reduce aceste riscuri prin urmarirea in totalitate a indicatiilor primite inainte si dupa operatie.

Mastopexia lasa cicatrici vizibile, permanente, dar acestea vor fi acoperite de sutien sau costumul de baie. In urma procedurii puteti ramane cu areolele mamare inegal pozitionate sau o pierdere permanenta a sensibilitatii mameloanelor sau sanilor.

Planificarea operatiei

In timpul primei consultatii, este important sa discutati sincer cu chirurgul asteptarile dumneavoastra si sa-i luati in considerare parerea. Fiecare pacienta si, la fel, fiecare chirurg are o parere proprie despre marimea si forma dorita a sanilor.

Noi va vom examina si masura sanii, vom discuta problemele ce ar putea afecta procedura cum ar fi varsta dumneavoastra, marimea si forma sanilor, textura pielii si daca este util sau nu aplicarea in aceeasi sedinta si a unui implant.

Vom discuta unde vor fi pozitionate areolele mamare si mameloanele. Acestea vor fi mutate mai sus in timpul interventiei si vor fi aproximativ egal pozitionate in functie de linia dintre sani.

Pregatirea pentru operatie

Preoperator va trebui sa faceti o mamografie si o echografie mamara. Se recomanda ca inainte cu cel putin 2 saptamani inainte de operatie sa opriti orice tratamant cu aspirina, anticonceptionale si sa va lasati de fumat. In ziua operatiei nu trebuie sa mancati sau sa beti nimic, nici macar un pahar de apa! Pentru internare nu este nevoie sa va aduceti decat lucrurile personale de toaleta. Veti primi de la clnica noastra toata lenjeria de corp necesara si se vor asigura toate conditiile pentru o sedere placuta pe perioada spitalizarii.

Este bine sa aranjati inainte ca cineva sa va conduca acasa la iesirea din spital, si sa va ajute si cateva zile dupa aceea la treburile zilnice.

Operatiile sunt efectuate in clinica noastra. Pacientele trebuie monitorizate dupa operatie si este necesara o internare peste noapte, chiar pentru 2 zile.

Impreuna cu medicul anestezist, se va alege tipul de anestezie care vi se potriveste si are cel mai mic grad de discomfort.

Operatia

Mastopexia dureaza intre o ora si jumatate si trei ore. Tehnicile variaza, dar procedura cel mai des folosita implica o incizie in forma de ancora ce urmeaza forma naturala a sanilor. Incizia defineste aria in care pielea sanilor va fi indepartata si noua locatie a mamelonului. Dupa ce pielea in exces va fi indepartata, mamelonul si areola mamara sunt ridicate in noua pozitie. Pielea ce inconjoara areola este adusa si taiata pana cand se atinge forma dorita. Suturile sunt de obicei localizate in jurul areolei, urmand o linie verticala care se intinde incepand cu zona mamelonului si terminandu-se cu pliul de jos al sanului.

In cazul pacientelor care au sanii mici si o lasare minima a acestora, procedura cuprinde mai putine incizii, de dimensiuni mai mici. O astfel de procedura mai este numita si mastopexie concentrica, in care inciziile circulare sunt efectuate in jurul areolei mamare, pielea fiind indepartata tot in sectiuni circulare.

Daca vi se insereaza si un implant, acesta va fi plasat intr-un buzunar direct sub tesutul mamar sau mai in profunzime, sub muschiul pectoral.

Plaga va fi suturata cu fire plasate la interior, iar tegumentul va beneficia de aplicarea unui spray adeziv si catorva benzi de hartie speciala, ce favorizeaza obtinerea unor cicatrici fine, putin vizibile. Pacientul nu trebuie sa revina pentru scos fire!

Uneori poate fi necesara plasarea unor tuburi de drenaj, exteriorizate pe partea laterala a trunchiului. Acestea vor fi scoase dupa 12 ore de la operatie.

Dupa interventie veti purta un pansament si un sutien deasupra pansamentelor. Sanii va vor fi poate tumflati si incomfortabili pentru o zi sau doua, dar durerea este suportabila. Orice discomfort veti simti va fi inlaturat prin medicatia corespunzatoare prescrisa.

La 24 ore de la operatie puteti face dus normal, plagile fiind inchise!

Sutienul va trebui sa il purtati timp de 4 - 6 saptamani, permanent. Este bine ca acesta sa fie confectionat dintr-un material moale, confortabil si sa nu contina armatura de sarma la baza.

Uneori poate apare o usoara desensibilizare a mameloanelor si a pielii sanilor, determinata de inflamarea de dupa operatie. Aceasta se atenueaza cu cat infalmatia dispare in aproximativ 6 saptamani. In unele cazuri modificarea sensibilitatii poate dura un an sau chiar mai mult; rareori este permanenta.

Nu se recomanda expunerea la soare sau solar timp de 3 luni postoperator.

Revenirea la viata de zi cu zi

Vindecarea este un proces gradual. Cu toate ca veti fi capabila sa stati in picioare dupa o zi sau doua, nu va ganditi sa va intoarceti la serviciu mai repede de o saptamana sau mai mult, in functie de cum va simtiti. Evitati ridicarea lucrurilor deasupra capului timp de 3 4 saptamani. Daca simtiti ca ceva nu este in regula, nu ezitati sa ne sunati.

Va trebui sa evitati actul sexual timp de 3 saptamani, iar sporturile solicitante pentru o luna. Dupa acest interval de timp puteti relua incet aceste activitati. Reluarea actvitatii fizice de performanta se va face treptat, pe parcursul a 6 saptamani.

Nu uitati ca o mamoplastie de reductie nu va va pastra sanii fermi pentru totdeauna efectele fortei gravitatiei, sarcinii, alaptatului (acestea in cazul in care veti ramane din nou insarcinata), imbatranirea, fluctuatiile de greutate isi vor lasa din nou, in timp, amprenta aspra acestora. Femeile care au si implante in combinatie cu mastopexia afirma ca rezultatele sunt de o mai lunga durata.

Satisfactiile in urma unei reductii mamare sunt mari daca intelegeti procedura in totalitate si daca asteptarile dumneavoastra sunt realiste.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.