Ghidul Serviciilor
Cabana Zada*** Jud. Suceava
inapoi la firma 230 vizite
Poza Programele de sanatate Zada
Foto
Foto

Daca pana acum nu ati primit un masaj terapeutic, daca v-ati gandit ca este doar un moft, daca v-ati lasat coplesiti de pudoare sau credeti ca nu meritati, daca nu ati stiut cate beneficii poate aduce o sedinta de masaj terapeutic in planul sanatatii corpului fizic, psihic sau mental, acum este momentul sa incercati !

Masajul terapeutic poate fi o calatorie de autodescoperire, care ne arata cum sa ne simtim mai relaxati si in armonie cu noi insine, sa simtim deplina libertate a unui corp ce se poate misca si respira in voie.

Masajul terapeutic este una dintre terapiile care tratează persoana ca pe un întreg, atât la nivel fizic şi mental, dar şi la nivel spiritual, sufletesc.

Cunoaşterea efectelor fiziologice ale masajului face posibilă o mai bună înţelegere a beneficiilor asupra sănătăţii şi stării de bine a corpului. Ceea ce se produce în timpul unui masaj sub mâinile terapeutului are o importanţă profundă pentru cei interesaţi de sănătate, de armonia propriului corp.

Folosit inca de acum 8 milenii, masajul terapeutic actioneaza asupra punctelor energetice aflate in talpa piciorului si in zonele cu probleme. Atat pacientul, cat si terapeutul, trebuie sa adopte o poziţie cat mai confortabila pentru ca masajul sa aiba un efect maxim. Odata aleasa pozitia, terapeutul maseaza zonele diagnosticate ca fiind cu probleme.

Masajul terapeutic se executa cu o anumita tehnica, dupa reguli metodice bine stabilite, respectând toate conditiile de igiena si urmând cu strictete indicatiile si contraindicatiile medicale. Metodele de masaj variaza în functie de persoana, zona supusa procedurii, presiunea exercitata de mâinile terapeutului. Astfel, masajul poate fi partial sau general, de durata scurta sau de durata lunga, superficial si profund calmant sau stimulant.

Masajul terapeutic se efectuează pe ţesuturile moi ale corpului, folosind uleiuri sau creme speciale. Terapia prin masaj este o prelucrare complexă ce abordează în totalitate sau parţial, din aproape in aproape, toate părţile corpului (tegument, ţesut subcutanat, muşchi, tendoane), urmărind cu atenţie răspunsul zonelor reflexe.

Avantajele masajului sunt limpezi pentru oricine, permite ameliorarea in numeroase boli, calmeaza si curma diverse dureri si simptome, nu dauneaza organismului, usureaza travaliul cardiac prin accelerarea circulatiei de intoarcere, scade incordarea nervoasa generala, relaxeaza musculatura contractata, creste elasticitatea tesuturilor, inlatura depunerile de calciu in tesut, elimina produsi toxici de metabolism, creste forta de contractie musculara, impiedica atrofia musculara, scade grosimea stratului adipos mentinand frumusetea trupului, inlatura oboseala, dureri , indigestii cronice, asm si previne infectiile intro serie lunga de boli, etc.

Masajul terapeutic poate fi aplicat si omului sanatos pentru ca rolul lui primordial este acela de a preveni bolile si de a mentine organismul in forma.

Masajul terapeutic este un mijloc eficient de a contracara fluxul abundent al tensiunilor profesionale si casnice, o modalitate naturală şi simplă prin care ne putem alina durerea, îndepărta stresul şi presiunile şi prin care ne putem vindeca.

Tratamentul prin masaj este o prelucrare complexa ce abordeaza integral sau partial, din aproape in aproape, strat cu strat toate partile corpului (tegument, tesut subcutanat, muschi, tendoane), urmarind atent raspunsul zonelor reflexe, a punctelor de pe meridianele energetice.

In mod concret, masajul terapeutic iti aduce beneficii semnificative:

• asigura o mai buna irigare a tuturor celulelor corpului;

• duce la eliminarea produsilor toxici rezultati din procesele energetice fiziologice

• stimuleaza circulatia sangvina;

• reduce stresului fizic si mental;

• reduce tensiunea musculara relaxeaza si tonifica muschii;

• calmeaza sistemul nervos;

• duce la elasticizarea tuturor tesuturilor si asigura o flexibilitate sporita;

• activeaza schimburile nutritive;

• reducerea oboseala fiziologica şi ajuta recuperarea prin cresterea aportului sanguin bogat oxigenat si incarcat cu substante energetice;

• accelereaza procesul de indepartare a reziduurilor toxice;

• regleaza functiile hormonale

• duce la scaderea anxietatii, inlaturarea depresiilor si imbunatatirea capacitatii de concentrare;

Masajul terapeutic reprezinta o forma de vindecare placuta si relaxanta!

Popoarele antice mediteraneene cunoşteau aceste lucruri. După îmbăiere şi exerciţii, eiincludeau şi un masaj corporal complet.

Anticii au înţeles că educaţia implică dezvoltarea mintii şi corpului în egala măsură. Interesul publicului modern de condiţia fizică, sănătatea holistică, starea de bine şi potenţialul uman reprezintă o încercare de a readuce la viaţă obiceiuri sanatoase practicate vreme îndelungată!

Masajul poate sa stimuleze sau sa calmeze, in functie de ritmul si de profunzimea mangaierilor.

De aceea masajul poate sa faca o persoana sa se simta vioaie, energica dupa masaj sau, dimpotriva, sa se simta relaxata si somnoroasa. Masajul poate atenua tensiunea, stresul, poate calma durerile , sa relaxeze muschii incordati si sa indeparteze starea de apatie. Masajul, mai presus de toate ne da o senzatie de bine. Prin masajul de relaxare corpul este ajutat sa elimine toxinele, conducand astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei, dezvoltarea amplitutinii de miscare la nivelul articulatiilor avand ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare. Reducerea tensiunii musculare este in stransa legatura cu inducerea unei stari mentale pozitive, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda, inlatura somnolenta din timpul zilei si insomnia.

Masajul de relaxare este o modalitate de care pot beneficia oameni de toate varstele, de la nou-nascuti si pana la persoane de varsta a treia.

Masajul are un efect psihologic clar. Intrucit masajul trezeste simtul tactil, simtul primar al corpului, el aduce oamenii aici si acum si ii indeparteaza de tensiunea generata de preocuparea constanta a mintii cu probleme. De asemenea, detensionarea musculara poate conduce la eliberarea de emotii reprimate. Durerile de cap, insomnia, tulburarile digetive inclusiv constipatia, artrita, astmul, sinuzita, precum si dureri minore sunt citeva din problemele care se amelioreaza in urma terapiei prin masaj.

La nivel psihic, masajul terapeutic nu numai ca indeparteaza stresul si anxietatea, dar va ajuta sa deveniti mai constienti de corpul dumneavoastra ca intreg.

In concluzie, prin masaj oricine isi poate ajuta organismul sa se vindece si sa-si pastreze sanatatea prin cresterea capacitatii lui imunitare si prin reechilibrarea nivelelor energetice.

Se recomanda ca pe durata unui sejur care include sedinte de masaj terapeutic si de relaxare sa apelati la o dieta echilibrata, bogata in legume, fructe si sucuri naturale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.