Ghidul Serviciilor
Cabana Zada*** Jud. Suceava
inapoi la firma 229 vizite
Poza Programele de sanatate Zada
Foto

Reflexoterapia este o ştiinţa foarte veche, folosita pentru tratarea, diagnosticarea si prevenirea diverselor afecţiuni. Se bazeaza pe masajul anumitor zone reflexogene (de la nivelul picioarelor - zona dorsală, a mâinilor sau a urechilor, care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman) pentru diminuearea tensiunilor organismului si eliminarea congestiilor, pentru îmbunatatirea circulatiei sangelui si, implicit, pentru eliminarea toxinelor, facilitand normalizarea pe cale naturală a functiilor organismului.

Talpile sunt considerate “harta” organismului, fiind punctul in care converg toate terminatiile nervoase pentru: rinichi, ficat, splina, stomac, plamani, ochi, urechi, sinusuri, cap, tiroida, paratiroida, intestine, umeri, sani, limfe, gat, coloana etc. Masajul se efectueaza prin presarea talpilor, urmarirea liniei dinspre deget inspre calcai si invers. Procesul nu este unul nedureros, dar senzatia de discomfort cauzata de masaj este una eliberatoare care are ca rezultat calmarea afectiunilor.

Reflexoterapia acţionează asemănător cu acupunctura numai ca în loc de ace se foloseşte apăsarea unor puncte reflexogene specifice , apăsare care stimulează zone specifice din organism.

Masajul reflexogen efectuat la maini si picioare are un efect deosebit asupra organismului deoarece stimuleaza circulatia sangelui, amelioreaza metabolismul si fortifica sistemul imunitar al organelor afectate. Nu se face acest tratament in cazul trombozei, a bolilor contagioase, sarcinilor dificile, leziuni fizice. Fiecare organ din corpul nostru are o anumita zona reflexogena.

Organele şi sistemele corpului uman sunt interconectate între ele şi au în acelaşi timp legături vasculare nervoase şi energetice directe cu zonele corespunzătoare reflexogene. Astfel, reflexoterapia se poate defini ca tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile.

Depunerile toxice sunt considerate în masajul reflexogen principala cauză a îmbolnăvirilor curente. Putem spune că depunerile de toxine în zonele reflexogene, ne arată o defectuoasă funcţionare a organului aflat în coespondenţă şi nu invers.

Avantajele reflexoterapiei

• Poate fi aplicată la orice categorie de vârstă;

• Se poate face în paralel cu alte tratamente naturiste sau alopate;

• Este un tratament netoxic;

• Poate fi aplicată profilactic, bolilor cronice şi acute, dar şi bolilor nemanifestate;

• Se lucrează pe cauză nu pe simptome;

• Nu se întrerupe tratamentul medicamentos;

• Nu are contraindicatii majore.

Scopul principal al reflexoterapiei este de ordin profilactic, de a preveni imbolnavirea si de a mentine starea de sanatate, insa de foarte multe ori ea devine un factor determinant in tratamentul complementar al unor afectiuni.

Principalul beneficiu al reflexoterapiei este relaxarea, prin reducerea tensiunilor si congestiilor din organism. Dar prin reducerea tensiunii se imbunatateste totodata si aprovizionarea cu sange, se obtine o functionare fara probleme a nervilor si astfel se restabileste armonia tutror functiilor organismului. Intrucat majoritatea bolilor de astazi apar ca urmare a efectelor stresului, un tratament reflexoterapeutic poate aduce enorme beneficii unei game largi de boli: tulburari digestive (constipatie, colita, enterita, dispepsie, balonare, meteorism), disfunctii genitale (impotenta, ejaculare precoce), celulita, hipertensiune, diabet, obezitate, osteoporoza, infectii cronice in zona genita-urinara, cistite, tulburari de menopauza, uretrite, anexite, chisturi, dismenoree, sechele ale paraliziilor (hemiplegii, pareze), migrene, cefalee, disfunctii motorii, sterilitate (masculina si feminina), tulburari de circulatie periferica, reumatism, spondiloza, artroza, sinuzite, insomnie, afectiuni tiroidiene (hipo, hipertiroidiene).

Se recomanda ca pe durata unui sejur care include sedinte de reflexoterapie sa apelati la o dieta echilibrata, bogata in legume, fructe si sucuri naturale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.