Ghidul Serviciilor
C&o Leader
inapoi la firma 373 vizite
Poza Fose septice
Foto

Pentru a nu avea surpriza neplacuta de a cumpara o fosa septica ecologica pe care sa nu o putem folosi din cauza ca nu respecta normele legislative, este foarte important sa ne asiguram ca produsul pe care dorim sa-l achizitionam este in conformitate cu prevederile legale.

Numerosi comercianti invoca respectarea unor norme precum: NF XP DTU 64 – 1, NF P 15 – 910, NF EN – 1085, legii 10/1995 etc. (mult prea multe pentru a le enumera aici) sau afirma ca fosele septice ecologice comercializate au "aviz de mediu", "agrement de mediu", "agrement tehnic" sau ca au fost testate de institute de cercetari sau catedre ale unor universitati.

Toate aceste documente (daca ele exista) au caracter pur comercial si nu au nicio valoare din punct de vedere legislativ.

Odata cu intrarea Romaniei in UE suntem obligati sa respectam standardele europene. Standardul european care stabileste prescriptii generale referitoare la fose septice ecologice prefabricate si la echipamente auxiliare utilizate pentru epurarea apelor uzate menajere este standardul SREN 12566.

Acest standard reglementeaza si diametrele conductelor, incarcarile, etanseitatea la apa, marcarea si controlul calitatii si a fost adoptat prin metoda confirmarii avand statutul de standard roman.

In concluzie: atunci cand cumparati o fosa septica ecologica, vanzatorul trebuie sa va faca dovada conformitatii acesteia cu standardul european SREN 12566 (nu cu alte norme).

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.