Separatoare de grasimi Intretinerea separatoarelor de grasimi
In general, simpla intretinere a separatorului se face dupa un program si consta in evacuarea grasimilor reziduale si controlul prin observatie. Grasimile reziduale acumulate vor fi evacuate intr-un recipient deschizand capacul sau valva din unul din peretii separatorului.
Acest program va fi bine stabilit pentru a preveni revarsarea grasimii reziduale in sistemul de canalizare.
Este necesar ca la anumite perioade de timp sistemele utilizate in separarea grasimilor din apa uzata sa li se efectueze intretineri majore.
Aceste lucrari trebuie facute cel putin o data la un an, iar raportul efectuat la procedura de intretinere trebuie pastrat.
Masurarea cumulului de sedimente de la baza se face in felul urmator: o bagheta ascutita si inflexibila se va introduce in separator si se va insemna nivelul superior, dupa care printr-o impingere cu putere bagheta sa atinga fundul separatorului, din nou veti insemna si se va masura distanta dintre cele doua insemnari.
Unele unitati dispun de pompe mobile pentru baza in service-ul de intretinere. Cu ajutorul acestor pompe sistemul poate fi cu usurinta evacuat. Daca nu exista aceste sisteme de pompe, se va evacua prin capacul superior cantitatea de lichid din interior, iar cand nivelul de lichid va fi minim doar atunci se vor evacua si sedimentele. Dupa evacuarea lichidului din sistem cu ajutorul unui furtun cu apa calda si cu presiune se va incerca indepartarea sedimentelor de la baza si de pe peretii separatorului, iar daca nu va fi suficient se va trece la curatarea manuala a acestora fara a afecta echipamentele interne.
Se pot folosi si detergenti ce nu dauneaza componentelor, pentru spalarea interiorului si exteriorului separatorului.
Dupa curatare se va indeparta apa rezultata in urma spalarii, se va efectua controlul sistemului, iar daca nu exista nicio problema mecanismul va fi umplut cu apa curata.