Ghidul Serviciilor
C&o Leader
inapoi la firma 373 vizite
Poza Statii de epurare
Foto

Fazele de lucru a statiei de epurare SBR LEADER (reactor cu functionare secventiala):  

• Alimentarea Apa uzata intra in primul compartiment unde substantele solide se separa si sunt retinute in partea inferioara a acestuia. Din acest compartiment lichidul este pompat in compartimentul de aerare SBR.  

• Aerarea Procesul de epurare biologica are loc in compartimentul SBR. Prin secvente scurte de aerare si linistire controlate, milioanele de microorganisme dezvoltate in interiorul compartimentul consuma materia organica din apa, accelerand procesele de descompunere.  

• Limpezirea Acesta faza permite sedimentelor usoare aflate in suspensie sa se depuna pe fundul compartimentului de aerare, iar apa limpezita ramane in partea superioara, de unde va fi preluata de air-lift-ul de evacurare.  

• Evacuarea apei astfel limpezite se face catre receptori naturali (sol, curs de apa, put absorbant, sau stocata in diverse recipiente pentru lucrari de agricultura).  

• Reintoarcerea namolului se face dupa evacuarea apei limpezite, fiind trasferat inapoi in compartimentul de tratare primara, de unde procesul se reia, asigurandu-se astfel un ciclu de epurare complet.

Atentie! In functie de numarul de utilizatori ai statiei aceasta necesita vidanjari periodice ale namolului depus pe fundul compartimentelor, de regula la 18-24 luni.

Aceste statii de epurare nu au in interiorul componente electromecanice, in contact cu apa, deci gradul de intretinere al lor este extrem de redus.

Toate componentele necesare functionarii statiei sunt in interiorul tabloului de comanda, aflat la exteriorul statiei de epurare.

Tabloul de comanda, dotat cu minicalculator performant, permite ajustarea ciclurilor de functionare pentru o mai buna flexibilitate a procesului de epurare, iar modul vacanta permite trecerea intr-o functionare de mentinere pe perioada cat statia nu este utilizata.

Namolul produs de statie este complet stabilizat, nu are miros si poate fi folosit in agricultura. Intregul echipament de epurare SBR LEADER functioneaza fara degajare de mirosuri.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.