Ghidul Serviciilor
Criber Net
inapoi la firma 509 vizite
Poza Statii epurare
Foto

Ministaţia de epurare FULL CONTROL este cea mai bună soluţie pentru locuinţele individuale care nu dispun de un sistem centralizat de canalizare.

Cum funcţionează

Metoda de epurare are la bază principiul conform căruia aerarea puternică a unei ape uzate (bogată în substanțe organice) depozitată într-un tanc de aerare are drept consecință agregarea materiei fin suspendate și coloidale în flocoane.

 

Flocoanele reprezintă substanța nutritivă și suportul bacteriilor. În acest fel flocoanele au o mare capacitate de absorbție a substanțelor organice din apa poluată, acestea fiind descompuse apoi de microorganisme. Instalația SBR (sequencing batch reactor sau reactor biologic cu alimentare secvențială) foloseşte o tehnologie de epurare cu nămol activ asemănătoare cu cea din stațiile de epurare orășenesti, diferența esențială fiind segmentarea procesului și comasarea tehnologică într-un singur compartiment.

Toți parametrii procesului de epurare – cantitatea de apă care trebuie tratată, cantitatea de oxigen introdus, timpul de decantare și cantitatea de nămol de recirculare – sunt controlați cu ajutorul unui minicomputer putând fi reglați și ajustați în orice moment pentru a asigura o calitate cât mai bună a efluentului.

Sistemul SBR are 5 etape secvențiale ale procesului de epurare, care se repetă ciclic. Ele sunt precedate de epurarea mecanică (decantarea).

Cele cinci etape sunt următoarele :

Etapa 1 – ALIMENTARE

O cantitate predeterminată de apă uzată este preluată din bazinul de decantare cu ajutorul unui air-lift şi se introduce în bazinul de aerare unde se amestecă cu nămolul activ rămas din ciclul precedent. Datorită formei speciale a air-liftului, numai apa decantată (fără solide şi fără grăsimi) este transferată în bazinul de aerare.

Etapa 2 – AERARE

Apa uzată este aerată în intervale regulate şi bine definite. Prin oprirea şi pornirea aerării, au loc procesele de nitrificare- denitrificare ceea ce duce la o eliminare cât mai eficientă a compuşilor organici ai azotului. Distribuţia aerului în masa apei se face cu ajutorul unor membrane de cauciuc cu perforaţii fine. Datorită dimensiunii mici a bulelor de aer introduse, o mare cantitate de oxigen poate fi dizolvată în apă. Cu ajutorul acestui oxigen microorganismele (prezente în nămolul activ) vor decompune substanţa organică (pe care o utilizează ca sursă de hrană) şi se vor înmulţi.

Etapa 3 – DECANTARE

În această etapă se opreşte toată instalaţia, lăsând timp suficient pentru sedimentarea flocoanelor de nămol care se vor depune pe fundul bazinului. În acest fel în partea superioară a bazinului ia naştere o zonă cu apă limpede, epurată.

Etapa 4 – EVACUARE

Apa epurată decantată se evacuează în cantitate determinată tot cu ajutorul unui air-lift, numai din partea superioară a camerei.

Etapa 5 – RECIRCULARE NĂMOL

Datorită faptului că nămolul activ se va înmulţi, o parte din acesta este recirculat din bazinul de aerare în decantor.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.