Microdermabraziunea este un tratament de cosmetica faciala care presupune exfolierea tegumentului cu dischete abrazive cu pulbere de diamant hipoalergenic ce asigura un mai bun control asupra peelingului mecanic astfel realizat. Se obtine eliminarea stratului cornos al tenului - acel strat al pielii alcatuit in principal din celule moarte. Exfolierea acestui strat prin microdermabraziune aduce dupa sine o excelenta regenerare celulara, si reechilibrarea fibrelor de elastina
Efecte microdermabraziune
Prin microdermabraziune se realizeaza o excelenta stimulare a productiei de celule noi, o accelerare a productiei de colagen si elastina prin presiunea negativa exercitata simultan cu forta abraziva a dischetelor de diamant pentru a dubla eficienta exfolierii straturilor superficiale ale pielii.
Cum se desfasoara o sedinta de microdermabraziune?
Microdermabraziunea este o terapie non-invaziva, care actioneaza doar asupra straturilor superficiale ale pielii. Capatul de tratament în forma de tip-creion permite accesul si tratarea unor zone mai delicate cum ar fi pliurile nasului, zonele de sub ochi, colturile gurii.
Inainte de sedinta de microdermabraziune se curata tenul cu atentie cu produse profesionale. In cazul unui ten deshidratat, se aplica o crema hidratanta. Se folosesc dischete abrazive cu pulbere de diamant hipoalergenice, de unica folosinta. Selectarea tipului de abraziune a dischetei se stabileste in functie de rezultatele urmarite. O sedinta de microdermabraziune dureaza 15 minute.
Rezultate microdermabraziune
Microdermabraziunea este complet nedureroasa si se desfasoara in conditii de maxima siguranta. Rezultatele sunt vizibile incă de la prima sedinta:
- regenerare celulara si tisulara;
- accelerarea productiei de colagen si elastina;
- curatarea tenului si redarea luminozitatii;
- atenuarea instantanee a ridurilor;
- curatarea si decongestionarea tesuturilor;
- eliminarea petelor, comedoamelor, cosurilor;
- tratarea acneei;
- uniformizarea zonelor decolorate inestetic;
- accelerarea hidratarii naturale a tenului;
- uniformizarea cicatricilor superficiale.
Avantaje microdermabraziune
- Tratamentul este nedureros - nu necesită anesteziere
- Poate fi repetat la intervale scurte
- Tratament simplu şi rapid, nu necesita perioada de recuperare
- Rezultate vizibile instant
Microdermabraziunea este recunoscuta in cosmetica facial ca unul dintre cele mai eficiente metode de curatare, reimprospatare si refacere a supletii tenului.
Exista efecte secundare la microdermabraziune?
Tratamentului tenului cu microdermabraziune nu prezinta efecte secundare. La sfarsitul sedintei tenul poate inregistra o usoara inrosire (eritem) a zonei tratate. Pentru eliminarea inrosirii se aplica (daca este cazul) o crema decongestionante cu puternici factori de hidratare. Recomandam sa nu va expuneti razelor UV imediat dupa efectuarea sedintei de microdermabraziune.
Contraindicatii microdermabraziune
Nu exista contraindicatii. Se recomanda totusi evitarea zonelor cu afectate de cuperoza sau cu rani deschise / acnee purulenta.