Ghidul Serviciilor
Stem Cells Bank-Timisoara
inapoi la firma 171 vizite
Poza Celulele Stem
Foto

Depozitarea celulelor stem:

La fel de preţioasă ca si sănătatea familiei tale Depozitarea celulelor stem constă în depozitarea în stare criogenică a unei potenţiale grefe, pentru a fi folosită în cadrul familiei. Aceasta este o acţiune preventivă, care poate fi nepreţuită în viitor, la fel de preţioasă ca şi sănătatea familiei dumneavoastră. Depozitarea privată are ca şi scop rezolvarea problemelor de histocompatibilitate. Această problemă face dificilă alocarea unei grefe salvatoare şi câteodată imposibilă, decât dacă a fost colectată şi păstrată din momentul naşterii.Depozitarea celulelor stem ale copilului dumneavoastră poate avea loc doar în momentul naşterii acestuia şi poate garanta accesul imediat la o grefă:  - 100 % histocompatibilă cu copilul, din al cărui sânge ombilicoplacentar a fost colectat - 25 % posibilitate pentru histocompatibilitate 100%, pentru fiecare alt copil din aceeași părinţi biologici   Trebuie clarificat faptul că doar familia are dreptul legal exclusiv de a retrage celulele stem recoltate de la nou-născut.

Depozitarea grefei optime

n plus, se poate dovedi uşor că celulele stem ale nou-născutului reprezintă grefa ideală pentru majoritatea cazurilor. În afara faptului că sângele placentar a fost deja utilizat în 20.000 de cazuri de transplant, există studii clinice specifice care indică că sângele placentar este cel puţin la fel de eficace ca şi măduva osoasa iar în unele cazuri chiar superior, ca sursă a celulelor stem. Mai precis, s-au observat următoarele:     - Procentaje mai mici de respingere a grefei, datorită situaţiei în care celulele imune ale grefei atacă boala.    - Eficacitate, chiar dacă nu este o potrivire absolută între donator şi primitor, în comparaţie cu măduva osoasa.   Informaţiile prezentate mai sus au fost confirmate de un studiu prezentat la al cincilea Congres Mondial pentru transplant de sânge ombilicoplacentar, care a avut loc în Los Angeles si care a fost primul care a introdus sângele placentar ca fiind prima bordare terapeutică pentru pacienţii bolnavi de leucemie acută în vârstă de până la 16 ani, indiferent de existenţa unui donator de măduvă histocompatibil. Procentual, supravieţuirea în decurs de 5 ani după transplant a fost cu 22% mai ridicată cu o grefă de sânge ombilicoplacentar compatibil, în comparaţie cu o grefă dintr-o măduvă compatibilă.

Alte atribute ale celulelor stem din sângele ombilicoplacentar

În plus, dorim să menţionăm despre sângele ombilicoplacentar faptul că: 

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2025
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.