Ghidul Serviciilor
Prompt Cover
inapoi la firma 1215 vizite
Poza Protectii anticorozive
Foto

Prompt-Cover ofera un portofoliul foarte vast in domeniul acoperirilor de suprafata oferim clientilor nostri solutii cost-eficienta in ingineria suprafetei,  acestea  imbunatatesc  eficienta  procesului de productie si adauga  valoare produsului final.

Oferim consultanta si suport technic clientilor nostri  pentru alegerea tipului de acoperire necesar pentru fiecare aplicatie in parte. 

Functie de fiecare proiect in parte putem oferi servicii la sediul nostru sau al clientului.

Detine utilaje de ultima generatie pentru pregatirea suprafetei si aplicarea tuturor tipurilor de vopsea pentru orice fel de substrat(material).

Prompt-Cover detine exipamente pentru urmatoarele aplicatii:

Degresare

Sablare

Vopsire

 

Prompt-Cover este specializat in aplicarea urmatoarelor tipuri de vopsele:

Vopselele clorcauciuc

Permeabilitatea apei pentru aceste vopsele este mica, din aceasta cauza sunt recomandate pentru vopsirea structurilor ce se imerseaza in apa sau celor ce sunt supuse zonelor in care exista condens permanent.

Vopselele clorcauciuc sunt vopsele termoplastice ceea ce inseamna ca atunci cand structurile vopsite cu acest tip de vopsea sunt incalzite (exemplu suprastructurile navelor ce navigheaza in zone tropicale), vopseaua va deveni moale si lipicioasa.

Temperaturi ale structurilor vopsite cu clorcauciuc ce ajung la temperaturi de peste 60ºC. Vopselele vinilice Policlorura de vinil este apropiata ca structura clorcauciucului (cauciucului clorurat) avand aceleasi proprietati si limitari.

Atat vopselele clorcauciuc cat si vopselele vinilice (clorvinilice) se caracterizeaza prin continut mic in solide si deci un consum mai mare pe m2.

Vopselele acrilice Vopselele acrilice au o mare crestere a volumelor utilizate, datorita inlocuirii vopselelor clorcauciuc si vinilice atat din utilizarile generale cat si cele in sistemele aticorozive marine.

Vopselele acrilice, sunt vopsele monocomponent si sunt caracterizate prin stabilitate buna a culorii si luciu deosebit.

De asemenea, ele pot inlocui vopselele alchidice, care in timp ingalbenesc, aceasta stabilitate a culorii poate intr-un fel explica pretul lor mai mare.

Rasinile acrilice reactioneaza cu intaritori de tip izocianat formand vopsele foarte lucioase avnd ca aplicatie in sistemele de vopsire pentru avioane, trenuri, autobuze etc..

Vopselele siliconice Sunt o multitudine de vopsele ce contin rasini siliconice, care in anumite cazuri pot fi combinate cu alte rasini precum rasinile alchidice sau cele acrilice.

Ca si prima caracteristica a vopselelor siliconice o reprezinta rezistenta la temperaturi mari.

Vopselele ce contin rasina siliconica pura pot rezista la temperaturi de pana la 600ºC si sunt caracterizate de o buna rezistenta la conditiile de mediu respectiv buna retentie a culorii comparativ cu multe alte tipuri de vopsele.

Suprafetele vopsite cu aceste tipuri de vopsele, pentru a se obtine rezistenta la temperatura, trebuiesc incalzite la aproximativ 200ºC pentru o perioada de timp (1-2ore).

Cand sunt incalzite la aceasta temperatura au loc reactii in structura chimica a rasinii obtinandu-se astfel o noua structura chimica ce rezista la temperaturi foarte mari. In concluzie, aceste tipuri de vopsele se usuca prin evaporarea solventului si prin reactii ce au loc la temperaturi mari.

Vopsele siliconice modificate, precum cele silicon-acrilice rezista la temperaturi de pana la 200ºC si costa mai putin comparativ cu cele siliconice pure.

In acelasi timp, in acest tip de vopsele se pot introduce pigmenti speciali ce-si pot modifica culoarea functie de temperatura.

Vopsele epoxidice Vopsele epoxidice formeaza cel mai larg grup din clasa vopselelor cu uscare chimica.

Filmul vopselelor epoxidice este caracterizat prin foarte bune proprietati mecanice, rezistente la impact si o foarte buna rezistenta la o gama larga de solventi si produse chimice.Vopseau in sine consta in rasini epoxidice avand mase moleculare diferite (lungimi ale polimerului de la mici pana la foarte lungi) functie de aria de utilizare.

Fiind vopsele bicomponent, utilizeaza diferite tipuri de agenti de intarire (intaritori), dintre care cei mai uzuali sunt: intaritori poliaminici, poliamidici, aductamine,izocianati etc.

In acelasi timp aceste vopsele se caracterizeaza prin rezistenta buna la solventi, agentii atmosferici, rezistenta electrica si termica buna.

Vopselele poliuretanice Voselele poliuretanice se aseamana cu cele epoxidice din punct de vedere al caracteristicilor si utilizarii, fiind vopsele bicomponent.

Vopselele poliuretanice sunt mai stabile la lumina ultravioleta comparativ cu vopselele epoxidice, avand un luciu deosebit si o buna stabilitate a culorii.

Vopselele poliuretanice se utilizeaza in combinatie cu cele epoxidice in sistemele de vopsire (sistemele epoxi-poliretanice). Uzual vopselele poliuretanice sunt utilizate ca straturi finale datorita proprietatilor bune de retentie a culorii si luciului.

Vopselele pe baza de apa Tipurile de rasini utilizate uzual in formularea vopselelor pe baza de apa sunt:alchidice, latexuri acrilice, epoxidice, poliuretanice etc.

Dupa aplicare, apa se evapora si acele sferoide mici de rasina vin in contact una cu cealalta si se vor uni (coalescenta) formand filmul de vopsea.

•    vopselele pe baza de apa au proprietati cel putin egale sau chiar mai bune ca a vopseleor cu uscare fizica pe baza de solvent.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.