Ghidul Serviciilor
Comfil Serv
inapoi la firma 253 vizite
Poza Solutii industriale
Foto

Diferite echipamente, instrumente si aplicatii cer sa nu fie deconectati de la energia electrica, indiferent de interventiile furnizorului de electricitate pe linia principala.

Acesti consumatori sunt de regula aparatele de masura, calculatoarele de birou, etc.

Uneori, in cazul spitalelor si altor echipamente cu functionare vitala, nici macar intreruperi de scurta durata, de ordinul milisecundelor nu este acceptabila. In acese cazuri se foloseste combinatie UPS + Generator. Pentru cazurile in care o intrerupere de cateva secunde nu reprezinta un impediment major, folosim doua solutii tipice ca alimentari de rezerva:

O sursa calda, adica o alta linie electrica pusa la dispozitia consumatorului de catre furnizorul de energie, cu alimentare printr-un circuit de rezerva.

 

Cea de a doua posibilitate, care este si cea mai raspandita datorita avantajelor incontestabile, este ca utilizatorul sa isi asigure singur necesarul energetic cu ajutorul unui generator electric sau surse de energii verzi.

Sursele de energie alternativa, bazandu-se in primul rand pe energia solara (panouri solare) si pe cea a vantului (turbine eoliene) ca si marimi de convertit, se bucura de o atentie sporita in randul utilizatorilor si in ultimul timp chiar si in randul producatorilor. In oricare dintre situatii, apare o problema care necesita solutionare, si-anume comutarea automata a consumatorilor de pe sursa principala pe sursa secundara la disparitia tensiunii si inapoi atunci cand alimentarea principala a revenit. Aceasta funtie este asigurat de instalatia de aclansare automata a rezervei, pe scurt AAR. Acesta va monitoriza in permanenta existenta si calitatea tensiunii pe sursa principala si va stii ce are de facut in caz de disparitia ei.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.