Ghidul Serviciilor
Clinica Urologica Timisoara
inapoi la firma 307 vizite
Poza Terapia adenomului de prostata
Foto

HoLEP sau enucleerea laser a prostatei (Holmium Laser Enucleation of the Prostate) este o alternativa minim invaziva la chirurgia prostatei.

Laserul Versapulse Holmium pe care il folosim (HoYAG – holmium, yttrium, aluminium, garnet) este un laser de stare solida care emite o lumina cu lungimea de unda de 2150 nm. Avantajul acesteia consta in faptul ca este absorbita rapid si intr-o proportie foarte mare de apa si de lichidul intracelular ceea ce inseamna ca o cantitate mare de energie penetreaza tesutul prostatic pe o distanta de 0.4 mm.

Astfel tesutul prostatic poate fi excizat cu o precizie deosebita, iar pe de alta parte leziunile produse sunt limitate la cei 0.4mm adica nu exista posibilitatea aparitiei unor efecte secundare nedorite. Cu acest laser “what you see is what you get” adica ceea ce vezi este si ceea ce faci, spre deosebire de alte tipuri de laser (verde, dioda) unde penetrarea tesuturilor este mult mai mare si nu poate fi controlata de chirurg.

Numeroase studii clinice au demonstrat superioritatea HoLEP fata de alte metode de chirurgie a prostatei cum ar fi rezectia transuretrala a prostatei (TURP) sau adenomectomia deschisa. Complicatiile intraoperatorii, sangerarea sau sindromul TUR sunt aproape inexistente iar sonda urinara se suprima in ziua urmatoare, pacientul reluandu-si mictiunile fiziologice.

Toate acestea au facut ca enucleerea cu holmium a prostatei (HoLEP) sa fie prima recomandare in tratamentul chirurgical al prostatei facuta de NICE (National Institute for Health and Clinical Excellence) – organizatia britanica care stabileste standardele de calitate si ghidurile terapeutice in medicina.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.