Ghidul Serviciilor
Clinica Urologica Timisoara
inapoi la firma 307 vizite
Poza Terapia tumorilor vezicale
Foto

Cancerul vezical este cel mai frecvent intalnit cancer al tractului urogenital. Tumorile vezicale reprezinta 7% dintre cazurile noi de cancer ale barbatilor si 2% dintre cazurile noi de cancer ale femeilor. In momentul diagnosticului cca 75% dintre tumori sunt localizate la vezica, restul fiind invazive cu metastaze limfatice regionale sau la distanta.

Dintre factorii de risc merita amintiti fumatul – responsabil de pana la 50% dintre cazuri, si expunerea ocupationala respectiv in industria colorantilor si cea a prelucrarii pielor – 15-35% dintre cazuri.

Un criteriu foarte important in stabilirea prognosticului bolii si in decizia terapeutica este stadializarea tumorii. In functie de penetrarea peretelui vezical, tumorile se impart in superficiale si invazive. Tratamentul chirurgical al tumorilor vezicale superficiale  (Ta-T2a) este endoscopic si in mod traditional se face prin rezectia transuretrala (TUR).

Puterea de taiere si coagularea superioara a laserului Holmium face ca acesta sa reprezinte o metoda mult mai eficienta in tratamentul tumorilor vezicale.

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.