Ghidul Serviciilor
Cmi David Laura-Craiova
inapoi la firma 149 vizite
Poza Obezitate
Foto

În multe tãri din lume obezitatea este o problemã: o sesime din populatia mondialã este supraponderalã sau suferã de obezitate. Statisticile Ascociatiei Române de Endocrinologie aratã cã un sfert dintre români sunt obezi si 64% supraponderali.

Cauze

Excesul de greutate creste riscul îmbolnãvirilor

Obezitatea, definitã printr-un indice de masa corporala de peste 30, mãreste riscul aparitiei unor tulburãri, ca:

Cum poti reduce riscurile asociate surplusului de kilograme?

Propune-ti ca obiectiv o scãdere în greutate gradatã, lentã (1kg pe sãptãmânã). Este destul de greu: majoritatea persoanelor supraponderale îsi doresc sa slãbeascã rapid. Dar trebuie sã întelegi cã o scãdere prea rapidã în greutate poate provoca dezechilibre în organism, în loc sã pierzi grãsime, pierzi masã muscularã. Si apoi, odata încheiatã cura de slãbire, revenind la alimentatia obisnuitã, vei recupera foarte repede kilogramele pierdute! Pentru a obtine rezultate de duratã, este nevoie de schimbarea obiceiurilor alimentare, de formarea unor deprinderi de de viatã sãnãtoasã, ceea ce se poate realiza cam în trei luni. Detoxifierea tractului digestiv si restabilirea proceselor de absorbtie si asimilare a hranei dureazã 90 de zile. Poate pãrea mult, dar gândeste-te cã nu ai nevoie de o noua dietã, ci de o solutie finalã pentru rezolvarea problemei alimentatiei si a surplusului de greutate. Dacã vrei cu adevãrat sã slãbesti, vei reusi! Ai nevoie de o dietã sãnãtoasã care sã asigure organismului nutrientii necesari cu un aport minim de calorii. O solutie cu adevãrat eficientã ar fi un program medical, care poate fi personalizat, adaptat nevoilor organismului tãu. Vei putea sã slãbesti fãrã sã rabzi de foame, fãrã sã-ti pierzi energia.

Prevenirea obezitãtii

Un regim de viatã echilibrat, o alimentatie sãnãtoasã, care sã asigure nutrientii necesari pentru producerea energiei, cresterea si refacerea celulelor; mentinerea unui echilibru sãnãtos între energia consumatã si cea acumulatã (nu acumula mai multe calorii decât poti arde!) - iatã mijlocul cel mai eficient împotriva excesului de greutate. NU EZITATI SA NE CONTACTATI PENTRU ORICE NELAMURIRE AVETI, PENTRU PROGRAMARE IN VEDEREA UNUI CONTROL DE SPECIALITATE!

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.