Ghidul Serviciilor
Airgas
inapoi la firma 313 vizite
Poza Spirometre
Foto

Spirometria este un examen folosit pentru diagnosticarea si monitorizarea diverselor afectiuni cronice ale bronhiilor si ale plamanului (astm, bronsita cronica , BPOC ( bronho pneumopatie cronica obstructiva), pneumopatie interstitiala, emfizem, fibroza pulmonara), pentru a evalua gravitatea lor si pentru a le urmari evolutia.

Spirometria este o metoda neinvaziva si foarte precisa de apreciere a functiei pulmonare.

Spirometria este de asemenea utilizata pentru a vedea cat de bine actioneaza medicamentele administrate pentru probleme respiratorii. In spirometrie se folosesc aparate numite SPIROMETRE ce masoara cat de mult aer incape in plamani si cat de mult aer poate intra sau iesi din plaman.

Acestea au o piesa bucala legata la un sistem de masurare al fluxului si volumului de aer care este la randul sau legat la un aparat, de obicei computer, ce inregistreaza rezultatele si le reprezinta grafic (curbe) si numeric.

 

Pentru diagnosticul si evaluarea astmului la masuratorile facute cu aceste aparate sunt importante urmatoarele aspecte:

 

Caracteristici SPIROMETRE:

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.