Ghidul Serviciilor
Derma Team-Cluj Napoca
inapoi la firma 565 vizite
Poza Chirurgie dermatologica
Foto

Este indicata pentru confirmarea ’’la microscop’’ (histologica) a oricarei boli dermatologice; un diagnostic complet trebuie sa includa si o confirmare histologica, mai ales cand e vorba de boli cu evolutie cronica sau pe toata viata; de asemenea, se indica in cazul unor leziuni unice care trebuie diagnosticate perfect, pentru a lua o decizie ideala de tratament. Asadar, biopsie nu inseamna un diagnostic de cancer, cum cred majoritatea pacientilor care aud acest cuvant.

 

   Biopsia consta in prelevarea unui mic fragment de piele de cativa milimetri sau a unui mic fragment din leziunea de studiat la microscop.

 

Tipuri de biopsii:

 

Biopsia Shave si Excizionala se efectueaza in anestezie locala (xilina 1 %-2%) sangerarea e minima, poate fi controlata cu cauterul sau necesita o sutura; uneori excizia se poate face cu o foarfeca si nu necesita bisturiu.

Materialul recoltat se introduce intr-un recipient cu formol si se trimite la laboratoarele specializate in histopatologie, unde se prepara o lama histologica care va fi studiata la microscop, rezultatul confirmand diagnosticul dermatologului .

Mobil   |   Web   |   Anuntul Telefonic
Copyright © GHIDUL SERVICIILOR 2024
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.